Geflatteerde nederlaag OJC tegen Hercules

01-01-1970
0-3

OJC is in de thuiswedstrijd tegen USV Hercules tegen een geflatteerde 0-3 nederlaag aangelopen. Na een 0-0 ruststand beslisten de bezoekers in de laatste twintig minuten het duel in hun voordeel.

De beginfase van het duel tussen OJC ROSMALEN en USV Hercules was voor de Utrechters. Ondanks het gemis van een handvol spelers legden de bezoekers aardig combinatievoetbal op het veld. Het enige echte wapenfeit bleef echter beperkt tot een, vanwege buitenspel, afgekeurde goal. OJC kreeg wat kleine kansjes, maar werd nooit echt gevaarlijk.

In de tweede helft had OJC een licht overwicht en stond de lat een voorsprong in de weg. De 69e minuut werd OJC fataal. Een breedte bal werd onderschept en leverde de bezoekers uiteindelijk een strafschop op. De beste Utrechter, Thomas Reynaers, wist wel raad met dit buitenkansje. OJC ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, kreeg mogelijkheden,  maar werd aan de andere kant weg gecounterd. Het was Osarugue Uyi-olaye die acht minuten voor tijd voor de 0-2 zorgde. In de laatste minuut van de reguliere spoeeltijd zorgde Jaimy Wilken voor de uiteindelijke 0-3 eindstand.

Volgende week staat in Friesland de kelderkraker tussen Sneek Wit Zwart en OJC ROSMALEN op het programma. OJC koestert een voorsprong van drie punten op de Friezen en  heeft een gunstig doelsaldo van plus 12 op Sneek. OJC weet dat het bij winst verzekert is van 3e divisie in het nieuwe seizoen. Bij een gelijkspel moet het op de laatste speeldag wel heel gek lopen wil dat ook niet zou zijn. Een overwinning van Sneek zorgt op voorhand voor een billen knijpende 2e Pinksterdag. Sneek gaat dan op bezoek bij De Treffers. OJC krijgt JVC Cuijk die middag als tegenstander.