OJC 2 kampioen van de reserve Hoofdklasse

01-01-1970
4-0

Op de allerlaatste speeldag heeft OJC 2 dat gedaan wat aan het begin van het seizoen niemand voor mogelijk had gehouden. De ploeg kroonde zich tot KAMPIOEN!

Daar waar voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RKVVO amper nog iemand twijfelde aan een goede afloop. Lieten spelers en staf zich door niets of niemand van de wijs brengen en hielden de gezonde focus gericht op een lastige tegenstander. Hoe anders dit soort wedstrijden ook kunnen lopen werd niet veel later op de middag duidelijk.

Mocht er van enige wedstrijdspanning sprake zijn geweest, was die binnen de minuut verdwenen. OJC schoot uit de startblokken en stond binnen de minuut op een 1-0 voorsprong. Diego Meerveld omzeilde na een heerlijke opening van Ritchie van Ooijen eerst de buitenspelval en daarna vakkundig de RKVVO-doelman. Niet veel later verdubbelde Dylan Kusters de voorsprong. De ijverige middenvelder stond op het juiste moment op de goede plaats. De enige echte kans van RKVVO viel op het half uur te noteren. Doelman Ajay Ramlal had echter een vriend in de lat.

Na rust bracht Joyry van Beers OJC binnen twee minuten in veilige kampioenshaven. De middenvelder schatte een voorzet van Daan Schreuders op waarde en schoot de 3-0 binnen. Het verzet van de gasten was daarmee definitief gebroken. Diego Meerveld zorgde met zijn tweede treffer van de middag twintig minuten voor tijd uiteindelijk voor de 4-0 eindstand. Het eindsignaal van de uitstekende scheidsrechter was uiteindelijk de start van een geweldig feest.

Het kampioenschap van OJC 2 is er één van het collectief. Een collectief waarin het woord TEAM de hoofdrol speelde. Sommige clubs beschikten misschien wel over meer kwaliteit, maar uiteindelijk is winnen van een echt team het moeilijkste wat er is. Een team waarin iedereen zijn rol kende, respecteerde en ook nam. Tegelijkertijd staat iedere club aan het einde daar waar hij hoort en is OJC 2 dus de terechte kampioen.

De Beloften mogen nu nog op voor het landskampioenschap bij de reserveteams. Een lange weg die begint met twee poulewedstrijden tegen het Limburgse Bekkerveld en Westlandia. Hou voor speeldata de website in de gaten.

OJC 2 wil via deze weg alle spelers (iedereen die ook maar een minuut heeft gedaan uit welk team dan ook) bedanken. Ook een woord van dank aan alle trouwe supporters en steun waarop het wekelijks mocht rekenen. Ook dat maakt een TEAM. Een team ben je samen!