OJC plaatst zich voor de derde divisie

01-01-1970
01:00

Dankzij een 0-2 zege op directe concurrent SWZ Boso Sneek heeft OJC zich veilig gespeeld in de Topklasse en plaatst het zich voor de nieuw te vormen 3e divisie.

In Friesland wist OJC ROSMALEN dat het bij winst een onoverbrugbare kloof met Sneek zou slaan. Een gelijkspel zou, gezien het doelsaldo, voelen als winst en bij een nederlaag werd het peentjes zweten op Tweede Pinksterdag. Op eigen veld drong Sneek wel aan, kreeg het mogelijkheden, maar werd het nooit echt doortastend genoeg. Ook na rust was dit het beeld van de openingsfase van de tweede helft. Op het uur bracht René Geerts OJC op een 0-1 voorsprong en kwam rechtstreekse handhaving plots erg dichtbij. De Friezen gingen noodgedwongen alles of niets spelen en kregen kansen op de gelijkmaker. De bezoekers kregen die echter ook in de counter. In blessuretijd maakte Jaoud Chraou aan alle onzekerheid een einde en bracht OJC middels de 0-2 in veilige haven.

Door het verlies mag Sneek zich op gaan maken voor een tweeluik met UDI ’19. De winnaar van deze dubbele confrontatie plaatst zich voor de 3e divisie. Een niveau waarvan OJC door de zege in Friesland verzekert is. Komende maandag sluit OJC het seizoen, zonder enige wedstrijdspanning, af tegen JVC Cuijk.