OJC ROSMALEN begint in 3e divisie met zege

01-01-1970
01:00

OJC ROSMALEN is het seizoen begonnen met een 1-2 zege op Jong FC Den Bosch. Elvin Hardeveld zorgde middels twee benutte strafschoppen voor de eerste 3-punter van OJC ROSMALEN in de Derde Divisie.

Het vernieuwde OJC kon in De Vliert rekenen op veel support vanuit het Rosmalense. In het Bossche stadion waren ruim 500 toeschouwers aanwezig en het overgrote deel daarvan was Rood-Zwart gekleurd.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de beloften van FC Den Bosch. Jort van de Sande kreeg twee grote mogelijkheden om de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar evenzovele keren vond hij doelman Koen van Boxtel op zijn weg. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg OJC meer grip op de wedstrijd. Het was uiteindelijk Elvin Hardeveld die de bezoekers op een 0-1 voorsprong bracht. De aanvaller was uiterst koel vanaf de strafschopstip. OJC kreeg kansen op meer en raakte daarbij o.a. de onderkant van de lat, maar ontsnapte op slag van rust bij een inzet op de paal ook aan de gelijkmaker.

In de openingsfase van de tweede helft liet OJC meerdere kansen op het vergroten van de voorsprong onbenut. Het was opnieuw Elvin Hardeveld die vanaf de strafschopstip wel trefzeker was. Na de 0-2 kreeg OJC een aantal mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar in plaats daarvan leek het in blessuretijd met de 1-2 van Mate Schmid nog even spannend te worden. Leek, want de overwinning van OJC kwam niet meer in gevaar.