OJC VR1 laat zich meteen gelden in eerste wedstrijd

01-01-1970
01:00

Op deze zonnige, warme zondag staat de eerste wedstrijd voor VR1 op het programma. Dit seizoen zwaait het vrouwelijke trainersduo Maxime Welten en Rianne Schoonhoven de scepter bij VR1. Ook de spelersgroep kent enkele mutaties. Afscheid is er genomen van Victoria Verzantvoort, Dana Dijkhuizen en Sietske Verhoeven. Manon Albers, Nienke van Schijndel en Chiara Kaya debuteren dit seizoen bij OJC ROSMALEN.

Exact twee weken geleden is er met een intensieve voorbereiding gestart, waarbij zelfs vorige week een heus trainingskamp is belegd. De speelsters dienen te wennen aan de andere trainingsopbouw en spelsysteem.

Voor de warming-up blijkt Jo-Anne vanwege een knieblessure niet inzetbaar te zijn. Hierdoor blijven er 13 speelsters over, waarvan MO-19 speelster Kiki Livius nog niet getraind heeft. Dit zijn geen beste vooruitzichten als je tegen de Nijmeegse eerste klasser Trekvogels speelt, die vorig seizoen promotie naar de hoofdklasse op een haar na gemist heeft.

Door een korte vakantie van Maxime neemt Rianne de honneurs waar en haar start als coach is voortvarend. Op een stroeve, nieuwe kunstgrasmat start VR1 uitstekend. Ze laten zich niet de kaas van het brood eten door de een klasse hoger spelende Nijmeegse dames.

Binnen een kwartier neemt OJC brutaal de leiding door een kopbal van Myrna. Zij knikt een uitstekend genomen corner van Iris binnen. Helaas kan VR1 de voorsprong niet vasthouden. De buitenspelval klapt te laat dicht, waardoor Trekvogels de 1-1 binnenschiet. Vervolgens wordt er op de helft van de tegenstander onvoldoende druk op de bal gezet, waardoor de spits de laatste verdediger eruit loopt en zo voor de 2-1 voorsprong zorgt.

In deze mindere periode van OJC krijgen zij bijna de deksel op de neus met een 3-1 achterstand na simpel balverlies in de achterhoede. Gelukkig staat de Nijmeegse aanvalster, die het laatste tikje geeft in buitenspelpositie.

VR1 recht zijn rug en scoort een formidabele gelijkmaker. Na een geweldige crosspass van Kelly geeft Marlou de bal perfect voor en volleert debutant Nienke de bal op schitterende wijze in de linkerbovenhoek.
Dit alles vindt nog steeds plaats in de eerste helft. Vijf minuten voor rust krijgt OJC een vrije trap tegen net buiten de eigen 16-meter. Deze vrije trap wordt prachtig tegen de netten geschoten. Opnieuw staat VR1 achter. Vlak voor het rustsignaal vindt opnieuw Kelly met een geweldige pass vanuit achteren de geheel vrijstaande Shirley, die de bal in een dropkick achter de verbouwereerde keepster knalt.

Met een 3-3 ruststand wordt de thee opgezocht. Na een peptalk van Rianne blijven de vrouwen in de tweede helft goed partij bieden aan de Nijmeegse tegenstander. Helaas klapt ook in de tweede helft een keer de buitenspelval niet op het juiste moment dicht, waardoor Trekvogels op 4-3 komt. De vermoeidheid begint langzamerhand bij beide teams parten te spelen. Desondanks weet OJC binnen enkele minuten de 4-3 achterstand om te buigen in 4-5 voorsprong. Eerst vindt middels een vloeiende aanval de ook debuterende Manon de geheel vrijstaande Shirley, die zo haar tweede doelpunt van de middag aantekent en vervolgens loopt Myrna met haar hoofd tegen een corner van Shirley aan en deze bal verdwijnt achter de keepster in het doel.

Na deze fase loopt Iris een vervelende knieblessure op. Hopelijk valt het allemaal mee. Ondanks dat het resultaat in een oefenwedstrijd niet heilig is, wordt er met nog ruim tien minuten op de klok alles aan gedaan om deze voorsprong over de streep te trekken. Helaas lukt dit jammerlijk niet. Een afgeslagen corner wordt bij de tweede paal binnengelopen. Deze 5-5 tussenstand wordt uiteindelijk de eindstand.

De toeschouwers hebben een vermakelijke wedstrijd met enkele beauty's van doelpunten gezien. OJC VR1 heeft 90 minuten lang als een team gespeeld en dat wordt dus beloond met een gelijkspel tegen het hoger spelende Trekvogels.

Opstelling; van Mierlo; van der Bruggen, K. van Balkum, van Hassel, van Nuland; Koers, van Schijndel, Albers (22 M. van Balkum); Berkelmans (30 Livius), Verhoeven (55 Berkelmans, 66 Albers), van Bijsterveld.