OJC naar tweede voorronde KNVB beker

01-01-1970
3-0

OJC ROSMALEN heeft zich woensdagavond geplaatst voor de tweede voorronde van het KNVB bekertoernooi. In de eerste ronde won OJC op eigen veld met 3-0 van het Groningse Oranje Nassau. Thijs Gerlofs scoorde op slag van rust voor de Groningers, maar deed dat wel in eigen doel. Na rust beslisten twee treffers binnen vier minuten van Jaouad Chraou de wedstrijd definitief in Rosmalens voordeel.

In de tweede voorronde ontmoet OJC ROSMALEN komende woensdag opnieuw een tegenstander uit de stad waar naar eigen zeggen niets boven gaat. In Rosmalen is die avond v.v. Groningen vanaf 20.00 uur de tegenstander. Een club die uitkomt in de zaterdag tweede klasse, maar die zich zo langzamerhand opwerpt als cupfighter pur sang. Om tot de laatste horde op weg naar het grote KNVB bekertoernooi te komen schakelde de Groningse volksclub, vorig seizoen nog uitkomend in de derde klasse, onder andere Harkemase Boys (derde divisie) en SC Genemuiden (Hoofdklasse) uit.

Een mooi bekeraffiche, maar eerste aanstaande zondag de tweede competitiewedstrijd in de derde divisie op eigen veld tegen Jong Achilles '29.