OJC wint op een diefje dankzij wonderschone treffer

01-01-1970
1-0

OJC ROSMALEN heeft de thuiswedstrijd tegen Jong Achilles '29 met 1-0 gewonnen. De bezoekers uit Groesbeek mochten misschien wel de meeste aanspraak op de overwinning maken, maar bij het ingaan van de extra tijd bezorgde Diego Meerveld op wonderschone wijze OJC alsnog "op een diefje" de drie punten.

Na Jong FC Den Bosch in de seizoenouverture stond er in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen opnieuw een beloftenteam op het programma voor OJC. In Rosmalen was Jong Achilles '29 de tegenstander. De bezoekers traden aan met vijf spelers uit de A-selectie (Jupiler League) en dat kwam het niveau zeker ten goede. De Groesbeekse formatie controleerde de wedstrijd, maar werd enkel en alleen uit spelhervattingen gevaarlijk. Een spelbeeld wat eigenlijk de gehele eerste helft standhield.

Na rust kwam de thuisploeg stukje bij beetje beter in de wedstrijd en nam het bij fases de controle over. Het was echter telkens opletten bij de spelhervattingen van Jong Achilles '29. De misschien wel beste man aan Rosmalense zijde, doelman Koen van Boxtel, hield zijn ploeg echter met meerdere knappe reddingen op de been. Het hoogtepunt van de wedstrijd volgde echter in blessuretijd. Een voorzet kwam achter spits Diego Meerveld uit, maar die wist hem evenals ooit Marco van Basten in De Meer tegen FC Den Bosch (al was deze in de 16-meter) met een omhaal achter de vertwijfelde doelman te werken. Een wereldgoal die OJC de tweede 3-punter van het seizoen schonk.

Aanstaande woensdag speelt OJC in de tweede voorronde van de KNVB beker een thuiswedstrijd tegen v.v. Groningen. De Groningse tweedeklasser is zonder enige twijfel de allergrootste verrassing in deze fase van het bekertoernooi en zal vrijuit naar Rosmalen afreizen om aan hun prachtige sprookje een nieuw hoofdstuk toe te voegen. Iedere bekerwedstrijd is simpelweg een finale en daarom kan OJC ook aanstaande woensdag vanaf 20.00 uur alle steun meer dan goed gebruiken.