OJC beloont zichzelf niet tegen JVC

01-01-1970
01:00

OJC ROSMALEN en JVC Cuijk hebben in hun Brabantse derby afgerekend met een aloude voetbalwet. Wie dacht dat een doelpuntloos gelijkspel altijd zonder vermaak gepaard ging kwam bedrogen uit. Het duel tussen OJC en JVC was van de eerste tot de laatste seconde pure promotie voor het amateurvoetbal.

Dat beide ploegen na één helft met 0-0 de kleedkamers op mochten gaan zoeken was een klein wonder. OJC speelde misschien wel de beste eerste helft van het seizoen en creëerde meerdere grote kansen. Telkens was een lange bekende echter een grote sta in de weg. Doelman Bart Tinus was er namens JVC in zijn eentje verantwoordelijk voor dat de gasten zonder schade de rust in gingen. OJC had zichzelf meermaals vergeten te belonen voor een sterke eerste helft.

De duidelijke woorden die in de rust in de kleedkamer van JVC hebben moeten klinken uit de mond van de sympathieke trainer Ruud Kaiser waren niet aan dovemansoren gericht. Een wissel, iets andere speelwijze en grote verandering in wedstrijd mentaliteit bij de bezoekers zorgde voor een evenwichtiger spelbeeld. JVC zag een doelpunt afgekeurd worden wegens vermeend hands en in de slotminuten toonde doelman Koen van Boxtel van OJC niet voor de eerste keer dit seizoen zijn uitstekende vorm. Hij voorkwam op fantastische wijze een gestolen overwinning van de gasten. Ook na rust kreeg OJC zeker kansen en had het in blessuretijd misschien wel recht op een strafschop. De thuisploeg kreeg de penalty niet en misschien was het bij de afgekeurde goal van JVC ook wel geen hands.... en zo kun je ook die dingen tegen elkaar wegstrepen.

OJC en JVC kwamen niet verder dan 0-0, maar deden dat wel na een uiterst vermakelijk duel.