JO17-4 wint vriendschappelijk duel in Kerkwijk

01-01-1970
2-3

Vandaag begon de competitie maar omdat onze eerste tegenstander zich al teruggetrokken had, was er een vriendschappelijke wedstrijd geregeld tegen Kerkwijk JO17-1. Voorafgaande aan de wedstrijd werden de nieuwe trainingsshirts uitgereikt. Wij willen daarom Prefab-leidingen.nl bedanken voor deze sponsoring, waardoor onze jongens er tijdens de trainingen ook als een eenheid bij lopen. Bedankt!!

Maar nu weer terug naar de wedstrijd. Max Korthout en Lucas waren geblesseerd maar wel aanwezig om hun teamgenoten aan te moedigen. Om 13.00 uur precies klonk het signaal voor de aftrap en de eerste 10 minuten was het even aftasten. Maar al vrij snel hadden we in de gaten dat deze 4e klasser niet echt voetbalde. Alleen lange ballen werden er naar voren gepompt maar onze verdediging wist de meeste ballen te onderscheppen. En waar de bal voorbij de verdediging kwam, daar greep Jerome tijdig in. Na de eerste 10 minuten kregen we grip op het spel. Onze jongens speelde veel op de helft van de tegenstander en er werd goed samengespeeld maar vooral ook hard gewerkt. Het was mooi om te zien dat er na balverlies een tandje bijgezet werd om de bal weer terug te veroveren. We kregen enkele vrije trappen en schietkansen van een behoorlijke afstand die geen doel troffen. We moesten wachten op de openingstreffer tot in de 29e minuut. Robin gaf een diepe bal op Mike die de bal daarna goed voor wist te geven op Dave, die vandaag in de spits speelde. Dave twijfelde niet maar de bal ging recht op de keeper af. Toch wist de keeper de bal niet vast te klemmen en na een stuitertje, rolde de bal over de doellijn voor de 0-1. Onze jongens kwamen steeds beter in het spel en gaven weinig tot niets weg. De tegenstander stond vast en eigenlijk was het wachten op meerdere doelpunten. Deze bleven de 1e helft helaas uit maar er was nog een helft te gaan.

De 2e helft was werd het snel duidelijk dat Kerkwijk streng toegesproken was in de rust. Voor onze jongens alleen de complimenten en Dirk zag het wel zitten om een 3-4-3 opstelling te proberen. Hierdoor geef je wel veel ruimte weg maar gezien het feit, dat de tegenstander nou niet echt voetbalde, wilde hij het toch proberen. Helaas kwamen we er snel achter dat dit niet ging werken. In de 1e minuut kwam dus al de gevreesde lange diepe bal en de spits van Kerkwijk lepelde de bal slim over Jerome voor de gelijkmaker. Onze jongens waren het na deze snelle gelijkmaker even helemaal kwijt. Het spel werd slordig en ze lieten de tegenstander steeds meer in het spel komen waardoor ze weer vertrouwen kregen. Dit duurde ongeveer 25 minuten want toen maakte Kerkwijk een verdedigingsfout waar Yannick goed bijzat en de 1-2 op het scorebord zette. Hierna kwamen onze jongens weer wat beter in het spel en begon het weer wat meer op de 1e helft te lijken. De tegenstander bleef de ballen maar naar voren pompen en gingen ervan uit dat hun voorhoede het wel afmaakte. Niet dus en in de 31e minuut viel de 1-3 en was de wedstrijd gespeeld. Wederom door slordig voetbal in de verdediging van Kerkwijk, profiteerde Yannick en liet de keeper kansloos. OJC rook hun kansen en een minuut later zagen we een vrije trap van Yannick via de lat overgaan. In de 35e minuut raakte Dylano nog de paal waardoor de 1-3 op het scorebord bleef staan. Tot in de 39e minuut Kerkwijk nog een keer een bal wild richting goal trapte en daar een speler vrijstond die de bal achter Jerome schoot voor de verassende 2-3. Even kreeg ik het gevoel dat onze mannen het nog weg gingen geven want het laatste schot van de wedstrijd was van Kerkwijk en dat ging via de lat over. Gelukkig blies de goedfluitende scheidsrechter hierna af en ging de winst terecht mee naar Rosmalen…
In deze wedstrijd zagen we een hele goede 1e helft. De 2e helft was een stuk minder maar mede door ons toedoen. De beslissing om 3-4-3 te gaan spelen bleek niet de goede waarna het team zich weer moest gaan herpakken. Dit is moeilijk maar onze jongens zijn daar door hard werken toch in geslaagd. De wil en de vechtlust zijn sterk aanwezig en we zien aardig voetbal. Het enige wat nog ontbreekt is de afwerking. Maar ik denk dat dat met deze inzet zeker beter uit zal gaan pakken komende wedstrijden. Complimenten dus weer voor het hele team!!

Volgende wedstrijd is dus de 1e competitie wedstrijd van dit seizoen voor JO17-4. We spelen deze wedstrijd uit tegen SCI JO17-2. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur en we vertrekken om 13.30 uur. Groep 3 is aan de beurt om te rijden. Tot volgende week!!