OJC JO15-2 wint eerste competitiewedstrijd

01-01-1970
01:00

Scheidsrechter:   ,
Lekkere voorbereiding. De KNVB bepaalde in alle wijsheid dat clubs uit het zuiden het maar moesten uitzoeken met hun voorbereiding en planden de eerste wedstrijden op een tijdstip dat de ploegen nog spelers misten vanwege vakanties. De voorbereiding van OJC JO15-2 bestond uit een aantal trainingen met een beperkt aantal spelers en het eerste competitietreffen, thuis tegen Theole JO15-2, was tevens de eerste wedstrijd van het seizoen. Gelukkig waren nog enkele spelers wat eerder terug van vakantie, zodat ze (ongetraind) konden meespelen.

De start was overrompelend, want Juan van de Winkel Boudens wist in de 6e en 8e minuut twee keer te scoren. Eerst na goed voorbereidend werk van Max en Justin, daarna na een schitterende aanval via Lex en Nigel.

Daarna begon de thuisploeg het allemaal te gemakkelijk op te nemen en kwam Theole terug in de wedstrijd. De felheid in de duels nam af, de passes werden slordig en de tegenstander kreeg daardoor meer vat op het aanvalsspel van de gastheren. Ondanks dat OJC nog steeds de sterkste was, kwamen de bezoekers vlak voor de rust terug tot 2-1. Een kwestie van de zoveelste foutieve pass en het alweer traag omschakelen. Totaal onnodig, maar misschien was dat wel het alarmbelletje dat nodig was. In de tussentijd was Mika al vervangen. Na een stevige charge kwam hij verkeerd terecht op zijn schouder, hetgeen hem een scheurtje in het sleutelbeen opleverde, dus een maand niet spelen. Binnen de vijf minuten viel ook Nigel uit met een blessure, hij verrekte een binnenband in de knie.

In de tweede helft was OJC weer heer en meester, maar werd er te slordig met de kansen omgegaan. Verder duurde het veel te lang voorat er eindelijk eens een keer op doel geschoten werd. Soms werd er net zo lang gebreid tot de kans helemaal verkeken was. De pogingen van de thuisploeg om de score te vergroten betekende dat de linies wat te ver opschoven, waardoor er ruimte achter de verdediging kwam te liggen. Dat werd bijna fataal, want in de allerlaatste minuut verslikte de sterk spelende Jonas zich voor de eerste keer in de wedstrijd in zijn tegenstander en die kon alleen doorstomen naar het doel van OJC, maar Jay voorkwam de gelijkmaker met een schitterende reflex. In de laatste minuut van de wedstrijd bracht Max de stand eindelijk op 3-1 na een schitterend een-tweetje met Justin.

De eerste punten zijn binnen, maar OJC heeft het zich onnodig moeilijk gemaakt.