OJC JO15-2 knokt zich naar overwinning tegen Tricht

01-01-1970
01:00

In de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen moest het door blessures geteisterde OJC JO15-2 (dus gewoon C2 eigenlijk) aantreden tegen een club die ieder jaar meedraait in de subtop van de eerste klasse, Tricht. Na twee wedstrijden was deze tegenstander nog ongeslagen en er was OJC natuurlijk alles aan gelegen om de kater door de onverdiende nederlaag bij BLC weg te spoelen. Er was ook nog een keepersprobleem, want Jay moest door een blessure aan de kant blijven en een andere keeper, Luuk Vogels, was op zijn vroegst in de rust beschikbaar. Dus startte veldspeler Jonas in de basis als doelverdediger. De andere spelers die de groep completeerden waren D1-spelers Steve Dekker en Derek Gosselin. Heel erg bedankt allemaal.

In de beginfase speelde OJC niet erg sterk. Met name in de persoonlijke duels moest men voortdurend de meerdere erkennen in de veel fellere tegenstander. Bovendien kwam het merendeel van de passes terecht bij een tegenstander door te gehaast en onrustig spel. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van OJC en dat leidde tot een aantal hachelijke situaties voor het doel van Jonas. Die hield het hoofd echter koel en pakte alle ballen die bij hem in de buurt kwamen ogenschijnlijk zonder moeite. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg goed weg, toen een tegenstander de bal na een prima aanval tegen de paal schoot.

Naarmate de wedstrijd vorderde, begon OJC de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met name de felheid in de duels nam toe. Dat leverde Justin een gele kaart op toen hij een tegenstander neerlegde, maar die vlam sloeg ook over op de andere spelers die er een extra schepje bovenop deden. En dat had resultaat, want steeds vaker kwamen de OJC’ers als winnaar uit de duels tevoorschijn en steeds vaker kon met soms knap combinatievoetbal het doel van de tegenstander worden opgezocht. Tricht had daarbij af en toe grote moeite om de thuisploeg af te stoppen. Dat lukte in ieder geval niet in de 28e minuut, toen Nigel zich met een schitterende actie vrij maakte van enkele tegenstanders en een schitterend schot afvuurde. Jammer genoeg voor de thuisploeg kwam de bal op de lat. Niet veel later was het dan toch raak. OJC kreeg een vrije trap in de 29e minuut en Claudyo eiste de bal op. Zijn schuiver ging door de muur en verraste de keepster van de bezoekers volledig, waardoor ze pas reageerde toen de bal al in het doel lag: 1-0. Dat was het doelpunt dat OJC blijkbaar nodig had, want vanaf dat moment trok de ploeg de wedstrijd volledig naar zich toe en werd Tricht soms minutenlang goed onder druk gezet. De bezoekers bleven er alles aan doen om de wedstrijd weer te kantelen, maar de thuisploeg gaf geen krimp.

Na de rust kreeg het talrijke publiek het zelfde spelbeeld te zien als daarvoor: een sterk spelend OJC dat de tegenstander weinig ruimte gaf en voortdurend de aanval zocht. Aan de andere kant werd de snelle voorhoede een aantal keren met lange ballen aan het werk gezet, zodat er geen enkele gelegenheid was om te verslappen. In de tussentijd was doelman Luuk Vogels gearriveerd en zo kon de leeg gespeelde Derek Gosselin, die een foutloze wedstrijd speelde als linksback, eindelijk gewisseld worden en nam Jonas zijn eigen plek in het veld in. Dat gaf een aantal vermakelijke duels te zien tussen hem en de fysiek zeer sterke rechtsbuiten van Tricht. Vermakelijk voor OJC, omdat Jonas hem geen millimeter ruimte gaf en zodoende een gevaarlijke tegenstander uitschakelde.

Bij de bezoekers raakte de fut er langzaam maar zeker uit. Men probeerde nog van alles, maar OJC gaf geen duimbreed toe en wist dat er met Luuk een goede, betrouwbare keeper in het doel stond, die precies wist wanneer hij even rust moest pakken.

Vlak voor tijd werd deze sportieve, spannende wedstrijd definitief beslist. Juan speelde zich tussen twee tegenstanders netjes vrij aan de rechterkantkant van het strafschopgebied en schoof de bal voor het doel langs. Daar was de communicatie tussen enkele verdedigers niet best en daarvan maakte Lex gebruik. Als een duveltje uit een doosje kwam hij tevoorschijn en knalde hij van dichtbij de 2-0 binnen.

Kort daarna was het afgelopen en was de verdiende overwinning een feit. Met deze strijdlust kunnen er nog heel veel punten binnengehaald worden.