8 + 8 = 16 voor OJC ROSMALEN JO15-4

01-01-1970
16-0

Zaterdag 1 oktober. De eerste thuiswedstrijd van deze competitie. Tegenstander is het JO15-1 team van GVV uit Geldermalsen. Nander is nog geblesseerd, en komt zijn team aanmoedigen. De scheidsrechte is er, in de ‘week van de scheidsrechter’, vroeg bij en zo beginnen we enkele minuten voor 13.00 uur aan de wedstrijd.

Direct vanaf de aftrap was het eenrichtingsverkeer naar het GVV-doel. In de 3e minuut een aanval over meerdere schijven. Via Manu en Sem belandde de bal bij Koen, die het eerste doelpunt van de middag binnenschoot. In de vijfde minuut was het weer raak. Mats gaf de bal voor op Gijs, die de 2-0 op het scorebord zet. De toeschouwers die iets later kwamen, waren verrast dat het zo snel ging. We bleven goed combineren en kregen kans op kans. De tegenstander kon de bal niet van eigen helft af krijgen. Tom’s eerste balcontact was na 10 minuten, maar hiervoor moest hij uit zijn doelgebied komen en bijna tot aan de middenlijn lopen. Dit was tekenend voor deze wedstrijd. Nadat de eerste aanval van GVV vakkundig was afgeslagen door Tijn kon Mart de bal de diepte inspelen. Koen ging er met grote stappen achteraan en scoorde 3-0. En één minuut later was het weer raak. Nu was het Roel die scoorde. 5-0 werd het in de 18e minuut door Salah en Koen zorgde voor de 6 en 7-0. In de 31e minuut scoorde Sem, die al enkele assists gegeven had, ons 8e doelpunt. Nadat Matthijs op de lat geschoten had, floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

In de tweede helft gingen we door met aanvallen. In minuut 37 kregen we een corner. Hieruit wist Salah de 9-0 te scoren. En twee minuten later kon Matthijs het laatste tikje geven (10-0). Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. Want in de 41e minuut was het Salah die op assist van Tom vM scoorde. Op aangeven van Stijn wist Matthijs te scoren (12-0). Koen had deze helft nog niet gescoord, maar in de 46e minuut was hij er weer (13-0). En in de 48e minuut kon Julius vanaf 20 meter aanleggen en 14-0 scoren. Het ging in rap tempo. Uiteindelijk hadden we 50 minuten nodig om 15x te scoren, want Koen stond toen gereed om de bal uit een corner via een halve karatetrap binnen te schieten. Hierna ging de aanvalsstorm liggen. Na een uur spelen ging een schot van Pim, via een been van de tegenstander, net over het doel. In de 62e minuut was Koen weer attent om zijn zevende (!!) doelpunt van de middag te scoren. Een GVV-speler liet nog een technisch hoogstandje zien, door een panna bij ons spits. Na 66 minuten vond de scheidsrechter het wel voldoende en floot voor het eindsignaal. Eindstand 16-0.

We hebben vandaag een hele goede wedstrijd gespeeld. Blijven combineren en blijven zoeken naar de vrije man. Met het scorend vermogen zit het wel goed. We hebben na vijf wedstrijden al 50x gescoord !
Namens alle OJC ROSMALEN JO15 4 spelers en begeleiders zeggen we nogmaals: Scheidsrechter bedankt.