OJC JO15-5 vermorzelt BMC in duel met 2 gezichten

01-01-1970
3-10

Vandaag stond alweer de vierde competitieronde op het programma. Deze leidde de JO15-5 naar Berlicum waar de plaatselijke JO15-2 op hen zou wachten. Vooraf was de tegenstander moeilijk in te schatten. Zij verloren van Zwaluw VFC waardoor je zou dat denken dat het een gemakkelijke wedstrijd zou kunnen worden. Aan de andere kant behaalde ze een gelijk spel tegen het sterke Wilhelmina waardoor Alle hands aan dek dus en dus werden de mannen en vrouw voorafgaande aan de wedstrijd even op scherp gezet. Het zou een gedenkwaardige wedstrijd worden met 2 totaal verschillende gezichten. De eerste helft waarin BMC op wilskracht en strijdlust OJC aftroefde, en een tweede helft waarin OJC meer dan verwacht orde op zaken stelde. En dat alles onder leiding van een jeugdige maar zeer talentvolle scheidsrechter, die de wedstrijd uiterst correct leidde.

Waar OJC aanvankelijk met de gedachten was, was niemand duidelijk. Alle duels op het middenveld werden verloren en geen pass kwam aan op de juiste bestemming. BMC profiteerde optimaal van de slechte start en binnen een kwartier had Jan Karel de bal al 2x uit het net moeten vissen. Een 2-0 achterstand, daar was geen rekening mee gehouden door de koploper. Vandaag was voor het eerst dit seizoen de volledige selectie van 16 spelers compleet. Na een en ander een tijdje te hebben aangezien werd besloten om na 25 minuten 5 nieuwe krachten gelijktijdig in te brengen. Dit bleek uiteindelijk voor de ommekeer te zorgen. Bart terug in het team gaf de verdediging meer zekerheid en op het middenveld nam de zeer gedreven Casper het team bij de hand. Zijn vechtlust stimuleerde ook anderen om er een tandje bij te zetten. Nog voor rust kwam OJC terug in de wedstrijd. Bij een corner van Ravi was Bart bijna trefzeker, maar zijn inzet werd nog net over de achterlijn gewerkt. De herkansing werd door Ravi wederom scherp voorgegooid, nu had Casper wel succes. Met 2-1 rusten is toch iets prettiger.
In de rust werd door de spelers besloten dat het niet verstandig zou zijn om Dylan te wisselen. Max was bereid om 10 minuten langer reserve te blijven hetgeen groots van hem was. Dylan zou dit vertrouwen niet beschamen. Binnen een minuut had hij de gelijkmaker erin liggen na en dieptepass van Casper. Niet veel later volgde de 2-3, waarna Dylan binnen 10 minuten zijn hattrick voltooid met een prachtige curve bal inde verre hoek. Op aangeven van een zeer ijverige en goed doorzettende Cléon, wist Dylan zelfs zijn 4e treffer te maken. De wedstrijd was beslist al kwam BMC nog wel terug tot 3-5. Daarna ging het hard. De volgorde van de doelpunten zal misschien niet kloppen, maar het ging ongeveer als volgt:
3-6 door Cléon die zijn verdiende doelpuntje mee zou pakken
3-7 door Casper die met een fraai afstandschot zijn tweede van de wedstrijd boven de keeper schoot
3-8 door Ravi die een prima wedstrijd bekroonde met een verdiende treffer
3-9 door Bart die keurig inkopte op een fantastisch aangesneden vrije trap van Ravi
3-10 door Niek die een rush over echts afrondde met een fraaie schuiver.

Het was jammer dat Thijme niet scoorde. Hij lostte na 20 minuten Dylan af in de spits en was bijzonder ijverig. Zijn inzet had zeker en treffer verdiend, maar het geluk was niet aan zijn zijde.

Doordat Haarsteeg vandaag heeft verloren van Wilhelmina, zijn alleen OJC en Maliskamp JO15-1ongeslagen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SCI.