OJC 5 niet opgewassen tegen ijzersterk Engelen

01-01-1970
01:00

OJC 5 heeft andermaal een nederlaag moeten incasseren. Een vroege goal gaf het team nog hoop op een goede afloop, maar zes goals van Engelen later dropen zij gedesillusioneerd het veld af.

De nederlaag tegen Den Dungen kon de goede sfeer in het team niet bederven. Er werd dan ook met positieve houding naar Engelen gereden, waar de wedstrijd met de plaatselijke FC op het programma stond. Zij waren sterk aan de competitie begonnen en waren de trotse koplopers voorafgaand aan de wedstrijd.

Door enkele blessures en een schorsing begon OJC met een geïmproviseerd middenveld. Desondanks begonnen ze de wedstrijd goed. Aan de bal waren de Rosmalenaren nauwelijks maar het had tot op heden nauwelijks moeite de mannen van FC Engelen af te stoppen.

Na een klein kwartier kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Het was de verslagschrijver zelf die het doelpunt voor zijn rekening nam. Ik kan het me niet meer precies herinneren, maar het ging ongeveer zo:

Een corner. Tim gaat mee naar voren en er ontstaat meteen paniek bij de tegenstander. Ze erkennen de dreiging en stellen zich allerlei vragen: 'wie gaat hem dekken?, hoe gaan we hem stoppen?' en 'Is hij überhaupt wel te stoppen?' Het antwoord hierop werd snel bekend toen de bal voor werd geslingerd en bij de tweede paal terecht kwam. Met een krachtige sprong torende de rechtsback boven iedereen uit om met een snoeiharde kopbal de keeper kansloos te laten. Zoiets.

Desondanks ging de ploeg de rust in met een serieuze achterstand. Eerst was het de beurt aan de kleine en behendige rechtsbuiten. Hij gaf de Rosmalense defensie alle mogelijke problemen en zorgde bijna eigenhandig voor de voorsprong van zijn team. Eerst ronde hij zijn eigen solo knap af, daarna gaf hij na een snelle dribbel de bal aan Fatih, die onverwacht goed binnenschoot: 2-1.

Nog voor de rust werd het erger voor OJC. Een nieuwe aanval van Engelen werd de bezoekers teveel. Zij kregen de bal maar niet uit de eigen zestienmeter en een goal kon kiet uitblijven. Niels beleefde zijn traditionele Engelen-misverstand. Vorig jaar pakte hij de bal in een verstandsverbijstering in zijn hand met een penalty tot gevolg, ditmaal tikte hij vakkundig een bal die naast zou zijn gegaan zijn eigen doel in.

Ook na rust was er geen houden meer aan voor OJC. Al snel viel de 4-1 en even later kende de scheidsrechter nog een penalty toe aan de engeltjes. Ik was in dit verslag graag dieper ingegaan op het incident dat ten grondslag lag aan deze beslissing, maar het is tot op heden helaas nog onduidelijk waar hij eigenlijk voor floot.

De eindstand kwam een kleine tien minuten voor tijd op het scorebord te staan. Een zondagsschot van grote afstand verraste de doelman waardoor het 6-1 werd.

Andermaal een nederlaag voor de mannen van OJC 5 dus. Maar we geven niet op, tegen beter weten in proberen we het volgende week tegen OSC '45 gewoon weer!