Ruime overwinning voor OJC JO15-2 tegen Helvoirt

01-01-1970
01:00

Na de zeer matige vertoning van vorige week tegen DSC was het voor OJC JO15-2 zaak om de draad weer op te pakken en laten zien dat het ook anders kan. De thuiswedstrijd tegen Helvoirt was daarvoor een goede gelegenheid. De gesprekken met enkele spelers en het feit dat maar liefst drie geblesseerde spelers weer zo ver waren hersteld dat ze speelminuten konden gaan maken, zorgde er voor dat er een geladen elftal op het veld stond. Nog lang niet alles ging goed, maar er was voor de trouwe volgers weer volop reden om de wedstrijd met plezier te bekijken. Tim moest vanwege een schorsing aan de kant blijven.
Voor Hidde verliep de wedstrijd minder prettig, want hij kreeg bij een uittrap van doelman Tim Schouten van dichtbij de bal tegen het hoofd. In het ziekenhuis werd een hersenschudding geconstateerd. Beterschap!

Van meet af aan maakte OJC duidelijk dat het ging voor de winst. De start was zeer sterk, maar toch slopen er weer allerlei slordigheden in het spel van de thuisploeg. Daardoor kon Helvoirt enkele snelle, gevaarlijke tegenaanvallen opzetten, vaak ingeleid doordat OJC’ers die de bal wel heel snel inleverden bij de tegenstander. Daan (en dus OJC) ontsnapte aan een rode kaart toen hij in de tiende minuut een doorgebroken speler wist af te stoppen door middel van een overtreding. Hij kreeg hiervoor geel, maar dat ook wel een rode kaart kunnen zijn.

OJC zette de nodige goede aanvallen op, maar pas in de 19e minuut was het raak. Nadat Juan al eerder een geweldige kans kreeg en op de paal schoot, wist hij nu de keeper wel te passeren. Vincent zag de ruimte en verzond een prachtige steekpass, Juan kwam alleen voor de keeper en werkte netjes af: 1-0. Niet lang daarna kreeg hij opnieuw een goede kans, maar zijn inzet belandde op de lat. In de 30e minuut was de wedstrijd dus afgelopen voor Hidde. Lex nam zijn plaats in, waardoor de opstelling op diverse plaatsen moest worden omgegooid. Met een 1-0 voorsprong kon er gerust gaan worden.

Na enkele minuten in de tweede helft nam OJC met twee doelpunten definitief afstand van Helvoirt. In de 37e minuut al gaf Ruben een goede pass op Nigel die vervolgens Justin wist te vinden. Met een machtige knal scoorde hij 2-0. Twee minuten later was het opnieuw raak. Jonas speelde de bal vanaf de linkerkant hoog in het strafschopgebied. Nigel reageerde attent en kopte de 3-0 binnen.

De thuisploeg gaf helemaal niets meer weg en was heer en meester op het veld. Kansen waren er voldoende, maar pas de 61e minuut kon er weer gejuicht worden toen een actie van Nigel aan de rechterkant gevolgd werd door een voorzet op Marijn, die zijn rentree na blessureleed extra franje gaf door met een mooie lob de keeper te verschalken: 4-0.

Twee minuten voor het einde kwam de eindstand tot stand. Een indraaiende corner, genomen door Jonas vanaf de linkerkant, draaide het doelgebied in, waar een verdediger de bal over zijn eigen keeper in het doel kopte: 5-0.

Niet lang daarna was het voorbij en kon OJC JO15-2 opnieuw 3 punten aan bijschrijven, zodat het nog steeds een plaats inneemt in het linker rijtje.