JO17-4 simpel voorbij Zwaluw JO17-3

01-01-1970
0-8

Vandaag mochten we afreizen naar Vught, om het op te nemen tegen Zwaluw VFZ. Iedereen was aanwezig en ook Lucas herstelt goed van zijn blessure en mocht vandaag beginnen in de basis. Om de aansluiting te behouden zou er vandaag gewonnen moeten worden dus de inzet van vandaag was,de drie punten mee te nemen naar Rosmalen.

Van begin af aan leek het duidelijk dat onze jongens vandaag niet echt in de problemen zouden komen. Ze bepaalde het spel en met goede combinaties werden de aanvallen opgebouwd. Zwaluw wist alleen maar alle ballen hard naar voren te jagen in de hoop dat hun voorhoede er iets mee kon. Een voorbeeld daarvan zagen we in de 4e minuut. Althans, een poging tot een counter want onze achterhoede was op hun hoede en wist de bal keurig te onderscheppen. De bal werd naar de vrijstaande Kay gespeeld, die op zijn beurt weer Dave de diepte in stuurde. Dave stond oog in oog met de Vughtse keeper maar zag zijn inzet naast de paal hobbelen. Maar onze jongens waren vanaf het begin heer en meester op het veld en gaven de tegenstander weinig kans. Natuurlijk werden er ook fouten gemaakt, maar het was mooi om te zien dat er dan hard gewerkt werd om de fout te herstellen. De tegenstander stond onder konstante druk en in de 8e minuut viel het eerste doelpunt. Robin en Dave zette druk op de verdediging van de tegenstander, die vervolgens een bal veel te zacht terugspeelde naar hun keeper. Dave reageerde hierop attent door de bal te onderscheppen en de 0-1 binnen te tikken. Onze jongens bepaalde dus het spel en Zwaluw was niet in staat om ook maar iets wat op een serieuze aanval leek te laten zien. Mike vond na goed doorzetten en hard werken in de 22e minuut ook het goal van de tegenstander en liet de keeper kansloos voor de 0-2. Hierna ging het steeds makkelijker bij onze jongens. In de 30e minuut was het Mike, die de vrij staande Thom op maat bediende, waarna Thom niet miste voor de 0-3. Vlak hierna was het Yannick die de bal na aangeven van Dave net over schoot. Ook Mike kreeg nog een behoorlijke kans maar de Vughtse keeper lag in de weg. Zwaluw bood nauwelijks weerstand en onze jongens mochten voetballen. Op slag van rust was het Dave, die met een streep van een meter of 25 de keeper passeerde voor de 0-4.

Nu was het zaak om door te gaan en geen kansen weg te geven. Robin en Max Cortvriend mochten beginnen op de bank en Dylano en Casper waren hun vervangers. In de 4e minuut kwam alweer de 1e kans en het was Kay die net naast schoot. In de 8e minuut kreeg Yannick een kans maar de keeper zat ertussen en zo hadden onze jongens de tegenstanders weer onder druk. In de 17e minuut kwam Kay, na een mooie steekpass van Dylano, oog in oog met de keeper. Kay bleef rustig en schoof de bal beheerst langs de keeper voor de 0-5. De volgende aanval dreigde te mislukken maar na goed doorzetten van Yannick kwam de bal toch bij Dave aan de linkerkant van het veld bijna bij de achterlijn. Dave dribbelde richting goal en haalde met rechts uit en zag zijn schot in het dak van het goal belanden voor de 0-6. In de 31e minuut was het Max Cortvriend, die op aangeven van Lucas, niet twijfelde en van een behoorlijke afstand de bal tegen het net aan joeg voor de 0-7. Een klein minuutje later was het Dave die het laatste doelpunt van deze wedstrijd binnenschoot en de eindstand van 0-8 op het scorebord bracht.

Een dikverdiende overwinning vandaag en de inzet was over het algemeen goed. Ook na 8 doelpunten werd er nog gewoon gevoetbald. De verdedigers wisten elke bal die kwam goed te onderscheppen, het middenveld stond goed en de aanval deed wat er verwacht werd. Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen ODC JO17-2. De wedstrijd begint om 14.45 uur iedereen graag om 13.45 aanwezig. Tot volgende week!