JO10-1 speelt de sterren van de hemel in Engelen

01-01-1970
01:00

Voor de vijfde wedstrijd van het seizoen moesten we naar Engelen. De paraplu’s waren mee maar de buienradar gaf aan dat op het tijdstip van de wedstrijd het zou stoppen met regenen. De zon ging wel niet schijnen maar de sterren werden van de hemel gespeeld!

De wedstrijd begon met een mooie aanval en een eerste kans voor Justin. Deze ging nog naast. Daarna ging het team helemaal los. De combinaties vlogen om de oren. Na prachtig samenspel tussen Ruben, Daan en Jasper werd Justin wederom in stelling gebracht. Dit keer raak! Vervolgens volgde de ene tikkie takkie aanval na de andere waarin Jasper wist te scoren. Deze reporter kon het niet meer bijhouden. Allerlei varianten van doelpunten kwamen langs. Inloper door Jasper, hakballetje van Daan, afstandschot van Fabian, rebound goal door Jasper. Inmiddels was het door dit fantastische samenspel 5 -0 geworden. De mannen speelden erg goed. Het veld werd breed gehouden en het positie spel was zeer mooi. Inzet werd getoond op de momenten dat er verdedigd moest worden. Er was nog steeds volop energie en samenspel waardoor het team bleef scoren.

Vanuit de flanken werden de ballen goed voor geschoten door Daan en Justin. De afwerking werd verzorgd door Thomas en een strakke kopbal door Fabian. Fabian was los en hij maakte direct de 2 volgende doelpunten. De mannen bleven goed en geconcentreerd spelen waardoor er steeds kansen gecreëerd en goals gemaakt werden. Het laatste doelpunt van de eerste helft was voor Thomas. Het was zijn tweede hattrick op een rij. In de rust werden de spelers gecomplementeerd door de toeschouwers en aangemoedigd om zo door te gaan.

Begin tweede helft ging het tempo van onze mannen iets omlaag. De jongens van Engelen kregen meer grip op het spel. Maar daar hebben we ook een antwoord op: Inze! Op de momenten dat het nodig was stond Inze op de juiste plaats. Door goed mee te voetballen, was hij iedere keer eerder bij de bal dan de tegenstander. Ook had hij een paar mooie reddingen. Andere spelers als Kaj, Justin en Ruben, speelden meer naar voren waardoor er nieuwe kansen ontstonden. Justin scoorde als eerste in de tweede helft. Hierna volgde er een klasse aanval over links door Kaj en Daan. Ruben werkte goed af op het doel (14-0). Een nieuwe snelle aanval volgde en Kaj wist te scoren. Even verslapte de aandacht en Engelen brak voor het eerst echt goed uit tot aan doel. En Inze: hij stond weer erg goed te keepen en het gevaar was geweken.

Daarna pakte OJC de draad weer op en een mooie aanval via Daan en Jasper eindigende bij Kaj die de bal weer in de touwen schoot (16-0). Het spel gaat zich meer op de helft van OJC afspelen maar de inzet blijft goed. Kaj voetbalde zelfs even met 1 schoen om de verdedigende actie niet te onderbreken. Snel schoen weer aandoen en doorgaan. Het laatste doelpunt was voor Fabian waarmee hij 4 doelpunten achter zijn naam plaatste voor vandaag.

Wat een fantastisch samenspel en inzet van de mannen. De supporters hebben genoten van de sterren!