Ondanks de 0-3 ruststand toch nog billenknijpen

01-01-1970
3-4

Met een uitgedunde selectie vertrokken de beloften van OJC Rosmalen vandaag richting het zonnige Veldhoven. Slechts vijftien fitte spelers stonden er vandaag op het wedstrijdformulier. Toch werd de uitwedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven vandaag met 3-4 gewonnen. Na een 0-3 ruststand werd het in de tweede helft nog even spannend.

Beide teams voeren vanaf het eerste fluitsignaal een offensief spel, dit zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd met over en weer kansen. In de derde minuut ontstond de eerste kans voor Joyry van Beers. Een corner werd niet goed weggewerkt door de Rood-Wit defensie en kwam terecht bij Robert Mol, die op zijn beurt een knappe voorzet gaf uit een moeilijke hoek. Helaas ging de bal via Joyry van Beers aan de verkeerde kant van de doelpaal over de achterlijn.

Na ruim tien minuten ontstond de eerste grote kans voor de thuisploeg. Via een mooie aanval over links draaide de nummer 10 zich met een schijnbeweging in de zestien vrij en schoof de bal rakelings naast. Zijn linkerbeen had duidelijk niet zijn voorkeur wat Sven Janssen de mogelijkheid gaf de bal gecontroleerd aan hem voorbij te laten rollen. De tweede kans volgde de eerste vrij snel op door een fout in de opbouw. Nadat een inspeelpass werd onderschept door een oplettende middenvelder van Rood-Wit werd de technische begaafde linksbuiten (nr. 9) in de gelegenheid gesteld af te ronden, gelukkig voor OJC Rosmalen faalde zijn inzet.

In de twintigste minuut zette Joep van der Heijden de openingstreffer op het scorebord, de goal werd gemaakt uit een corner die werd genomen door Bob van der Velden. In de 35e minuut werd een rush van circa 40 meter ingezet door Robert Mol, die met een goede individuele actie de bal voor gaf daar waar Bart van Schijndel zich op tijd had gemeld en voor zijn tegenstander had gepositioneerd. Echter kreeg Bart van Schijndel de bal niet volledig langs de Rood-Wit goalie die op zijn beurt de bal op tijd van de lijn wist te halen.

Op slag van rust bracht een precieze crosspass van de voet van Dylan Kusters Joep van der Heijden in de gelegenheid om zijn tweede van de middag te maken. Niets bleek minder waar, 0-2.

Enigszins geflatteerd werd het voor rust zelfs nog 0-3 uit een snelle combinatie tussen Robert Mol en Bram Nijhoff. De voorzet die hieruit voort kwam werd knullig door een Rood-Wit verdediger in het eigen doel verwerkt.

Tijdens de thee werd OJC door coach Corné Verhoeven gewaarschuwd, ondanks de 0-3 voorsprong was deze wedstrijd namelijk nog niet gespeeld. De inmiddels ruime voorsprong gaf het spelbeeld slecht weer want Rood-Wit toonde zich een waardige tegenstander. Ondanks de waarschuwing in de kleedkamer stond de 1-3 al binnen drie minuten na rust op het scorebord. Het doelpunt werd gemaakt door de linksbuiten die rugnummer 9 droeg.

In de 58e minuut maakte aanvoerder Edwin Pennings de 1-4. Het doelpunt ontstond uit een vrije trap van Joyry van Beers die niet goed kon worden verwerkt door de keeper. Hierop antwoordde Edwin Pennings met een slimme kopbal ruim over de keeper.

In de 63e minuut scoort de thuisploeg na een vrije trap die wordt gekeerd door OJC goalie Sven Jansen helaas was de defensie van OJC minder oplettend dan de spits van Rood-Wit, die van deze rebound dankbaar gebruikmaakte.

Het laatste doelpunt viel in de 75e minuut, de 3-4 ontstond uit een strakke voorzet vanaf links die door de ingebrachte nr. 12 hard in de touwen wordt gejaagd.

Wedstrijdfeitjes:
 Na speelronde 8 staan Rood-Wit 2 en OJC Rosmalen 2 precies op gelijke hoogte. Beide teams wonnen tweemaal, speelde tweemaal gelijk en verloor tweemaal. Zelfs het doelsaldo, van plus twee is gelijk.
 Laatste treffen dateert 3 april ’16 waarin OJC Rosmalen 2 de uitwedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven, Na een 1-1 ruststand, met 2-3 wist te winnen.
 Robert Mol, terugkomend van een langdurige knieblessure mag maximaal 45 min spelen.
 Lars Clement, terugkomend van een langdurige knieblessure mag vandaag minuten maken bij OJC Rosmalen 3.

Basisopstelling: Sven Jansen, Maurice Thijssen, Lars Corten, Edwin Pennings, Robert Mol (Luuk Hoogma/45), Dylan Kusters, Joep van der Heijden (Tom Aarts/67), Joyry van Beers, Bart van Schijndel (Dennis Vorstenbosch/70), Bob van der Velden en Bram Nijhoff.

Man of the Match: Robert Mol