Eerste (doel)punten voor JO15-4

01-01-1970
4-2

22 oktober 2016. Nadat we twee uitwedstrijden hebben gespeeld, spelen we vandaag onze eerste competitiewedstrijd op ons eigen sportpark. Zonder Matthijs en Nander spelen we tegen RKDSV / EDN’56 JO15-1, een samenwerking tussen twee voetbalclubs. Te weten de Roomsch Katholieke Diessensche SportVereniging en Ende Despereert Niet ‘56 (uit Haghorst). Wanhoop niet, betekent dat laatste. En dat doet OJC ROSMALEN JO15-4 niet, ook niet na de eerste twee wedstrijden welke nipt verloren werden. Ondanks goed (tegen)spel moesten we de punten telkens achterlaten. Het manco zat hem in het scoren. Zou het vandaag anders lopen?

Direct vanaf de aftrap zocht onze tegenstander de aanval. Maar het afstandsschot kon ons niet ongerust maken. In de tweede minuut kregen we een enorme kans. Met een splijtende pass zette Salah, Julius alleen voor de keeper. Zijn schot was niet zuiver genoeg om tot doelpunt te promoveren. Daarna was het weer RKDSV / EDN dat de klok sloeg. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor de tegenstander van vandaag. Daarna kwamen we beter in ons spel. Een poging van Pim ging maar net over het doel en een schot van Stijn werd gesmoord. Tom moest handelend optreden toen de spits alleen op hem afkwam, en Tijn kon de bal bij een doelpoging net op tijd blokken. De wedstrijd was in evenwicht en het leek er ook op dat we zonder doelpunten gingen rusten. Gijs dacht daar anders over. In de slotminuut van deze eerste helft kon hij aanleggen. Nadat de bal eerst geblokt werd, kon hij in de rebound wel doeltreffend uithalen. Onze eerste competitiegoal leidt tot een 1-0 ruststand.

We moesten zo doorgaan, maar binnen twee minuten na rust stond de 1-1 op het scorebord. We bleven de aanval zoeken, en kregen ook meer ruimte op het middenveld. De ingevallen Mats kwam in de 43e minuut sterk opzetten. Zijn voorzet belandde bij Manu, die ons weer op voorsprong kon zetten (2-1). Tien minuten later zagen de toeschouwers een mooi een-tweetje tussen Sem en Mart. Mart’s doelpoging werd ternauwernood door de keeper gered. Bij de volgende aanval kon Roel uithalen, maar de bal ging rakelings over het doel. In de 57e minuut werd het alsnog 3-1 door een afstandsschot van Gijs. Hiermee was de ban gebroken. In minuut 62 werd de zege veiliggesteld toen Koen zeer alert reageerde bij een corner en de bal hoog in het doel tikte (4-1). In de 68e minuut probeerde Tom vM de bal over de achterlijn te laten lopen, maar was een aanvaller hem te slim af. De spits bepaalde de eindstand op 4-2.

Een hele mooie overwinning van OJC ROSMALEN JO15-4, waardoor we op de ranglijst ook een plek opschuiven. Volgende week spelen we de bekerwedstrijd tegen Emplina JO15-2.
Nu maar even genieten van deze overwinning, de eerste (doel)punten en de herfstvakantie.