Craven Cottage of veld 9?

01-01-1970
3-1

Walter, onze coach, was vandaag niet aanwezig. Hij verkoos de wedstrijd Fulham FC tegen Huddersfield Town boven de wedstrijd OJC ROSMALEN JO15-4 tegen Emplina JO15-2. Het was de keuze tussen stadion Craven Cottage (uit 1896) of sportpark De Groote Wielen (uit 2005) !!! Of Walter een mooie wedstrijd te zien kreeg, weten we niet. Wat we wel weten is dat op veld 9 een mooie pot voetbal op het grasveld werd gelegd. Afwezig waren Nander, Julius, Pim en Stijn, waarna Stan aan de selectie werd toegevoegd. Het was de laatste bekerwedstrijd van de poule, en beide ploegen begonnen met gelijk aantal punten (zes) en gelijk doelsaldo (12-2) aan deze wedstrijd. Bepaald moest worden wie zich voor de knockout-fase van het bekertoernooi ging plaatsen.

Om klokslag één uur was de aftrap. De eerste kans was voor Emplina. Tijn kon het de aanvaller nog moeilijk maken, waardoor deze poging naast het doel ging. Daarnaar was het onze beurt. Een vloeiende aanval welke begon bij Salah, en via Sem, Gijs en Koen uiteindelijk bij de volledig vrijstaande Matthijs terecht kwam. Op het schot in de korte hoek was de keeper kansloos, 1-0 in de 2e minuut van de wedstrijd. Een heerlijk begin voor ons. Het spel golfde in deze eerste helft op-en-neer; beide ploegen streden voor iedere meter. Het was OJC ROSMALEN JO15-4 dat in de eerste twintig minuten dodelijk effectief met de kansen omging. In de 11e minuut verdubbelde Koen met een droge knal de score en de 3-0 tussenstand kwam in de 17e minuut. Manu begon aan een solo door het hart van de Emplina verdediging, en schoot de bal beheerst via de paal in het doel. Emplina bleef gevaarlijk en Tijn moest tegen de fysiek sterke spits alle zeilen bijzetten. Met hulp van Mart en Roel lukte het om de tegenstander weg te houden bij ons doel. In de 28e minuut brak de Emplina-spits wel door. Voordat hij wilde uithalen, was Tom al uit zijn doel gekomen en plukte de bal vakkundig van zijn voet af. We hadden in de eerste helft meer kunnen scoren, maar Gijs (tweemaal tegen de keeper) en Matthijs (over) schoten de bal te gehaast. Met een 3-0 voorsprong gingen we de rust in.

Het begin van de tweede helft was duidelijk voor Emplina. Ze zetten ons direct onder druk, en we wisten even niet hoe hiermee om te gaan. In minuut 40 viel dan ook het doelpunt. Bij een corner kon een speler geheel vrijstaand de bal koppen, en een Emplina-speler kon op randje buitenspel het laatste tikje geven (3-1). Daarna zwijnde we toen een doelpoging via beide palen terug het veld in kwam. We moesten een tandje bijzetten, en na 10 minuten in de tweede helft kwamen we weer beter in ons spel. Het werd weer een gelijk opgaande wedstrijd, maar ook nu waren de beste kansen voor ons. Mats kwam veelvuldig op over de rechterflank en leverde mooie voorzetten af. We telden drie kopkansen voor Koen, welke telkens net over het doel gingen. Tom vM ging alleen op de keeper af en schoot tegen hem aan, Gijs schoot vanaf een moeilijke hoek de bal goed in maar de keeper redde goed en Stan schoot de bal in kansrijke positie over het doel heen.

Na 70 heerlijke minuten voetbal floot de scheidsrechter voor het laatst. Een prima 3-1 overwinning voor OJC ROSMALEN JO15-4, waardoor we ons plaatsen voor de knockout-fase van het bekertoernooi. Vanaf Craven Cottage liet Walter weten trots te zijn op zijn team.