Slap spelend OJC JO15-2 delft het onderspit

01-01-1970
01:00

OJC JO15-2 is een ploeg van uitersten en dat werd in de thuiswedstrijd tegen MVV ’58 weer eens duidelijk gedemonstreerd.

Zonder Max (nog steeds geblesseerd), Tim en Nigel, beide spelers zaten op de bank bij C1, gaf OJC al vrij snel na aanvang van de wedstrijd het initiatief volledig uit handen. Op alle fronten lieten de gastheren zich aftroeven op snelheid, duelkracht en beleving. De bezoekers konden bijna niet geloven wat hen overkwam: als ze zelf de bal al niet wisten te veroveren, werd die niet veel later gewoon weer bij hun ingeleverd door de OJC’ers. Het was dan ook volkomen verdiend dat MVV halverwege de eerste helft aan de leiding kwam. Aan de rechterkant reageerden twee spelers van de thuisploeg veel te laat op passes van de bezoekers. Waar de tegenstander al op snelheid lag, moesten zij starten vanuit volledige stilstand. Dan ben je dus te laat en daardoor kon er een voorzet worden gegeven, die in eerste instantie onderschept kon worden door Jay. De terugspringende bal kwam in een mêlee van spelers terecht en gezien het verloop van de wedstrijd was het niet verrassend dat een MVV’er, tussen meerdere OJC’ers, de 0-1 kon scoren.

Er leek op dat moment nog weinig aan de hand, want de verwachting was dat de thuisploeg door deze treffer werd wakker geschud. Niets was minder waar, de wedstrijd kabbelde in een gezapig tempo verder, diverse spelers sjokten over het veld en schoten de bal bij voorkeur naar een speler met een shirt in een andere kleur.

Desondanks kreeg OJC een aantal enorme kansen, beduidend meer dan MVV, maar er werd helemaal niets mee gedaan. Slap inschieten, meters naast het doel richten, treuzelen totdat er een verdediger tussen zat, op alle mogelijke manieren ging het mis, zodat er in de stand tot aan de rust geen verandering meer kwam.

In de tweede helft werd de draad weer opgepakt, slap spel, onnauwkeurige passes en statische spelers die pas reageerden als de bal gespeeld was en dus regelmatig te laat kwamen. Terwijl je mocht verwachten dat er een aantal tandjes werden bijgezet was het opnieuw MVV dat opviel door strijdlust en passie. Het werd dan ook snel 0-2, toen een aanvaller maar liefst 3 OJC’ers het bos in stuurde. Maar liefst drie persoonlijke duels gingen er verloren!

En dat bleek het sein om de zaken eens wat steviger aan te pakken. Er werd opeens veel meer strijd geleverd, de snelheid ging omhoog, duels werden gewonnen en OJC begon het spel te dicteren en de tegenstander vast te zetten op de eigen helft. Dat leidde tot diverse prima mogelijkheden, maar evenals in de eerste helft waren die ook nu niet aan de OJC’ers besteed en wist men het doel niet te vinden. In de 50e minuut was het eindelijk raak. Een geweldige actie op de achterlijn van Matthias McKenzie, speler van de JO15-3, werd gevolgd door een goede pass naar de zestienmeterlijn, waar, zoals het hoort, Claudyo klaar stond om onhoudbaar binnen te schieten: 1-2. Even later wist Matthias zich nogmaals te onderscheiden, soleerde door de verdediging, maar werd buiten het strafschopgebied neergelegd door de keeper. De vrije trap leverde helemaal niets op. Er bleven kansen komen, maar ook nu werden die niet afgerond, hoe hard iedereen er ook voor werkte. Want nu kon het ineens wel.

OJC beëindigde deze wedstrijd met 10 spelers, want kort na zijn invalbeurt kwam Hidde ongelukkig ten val waarbij zijn duim uit de kom schoot. Gelukkig wist de “clubarts” dit leed te herstellen, maar verder spelen was geen optie. In de laatste minuten werd Jay twee keer stevig geraakt in een duel, waardoor ook hij niet verder kon. Gelukkig was Luuk Vogels (ook JO15-3), bereid om de laatste minuten het doel te verdedigen. Hij kreeg helemaal niets te doen, want er vond een ware stormloop plaats op het doel van MVV, zonder resultaat. Jammer dat OJC deze aanpak niet vanaf de eerste minuut hanteerde. Jammer ook dat enkele spelers op een vervelende manier bezig waren hun eigen frustraties af te reageren in plaats van samen over het dode punt heen proberen te komen. Al met al een onnodige, doch verdiende nederlaag tegen het met veel passie spelende MVV.