Net niet voor OJC JO15-4 tegen Spoordonk

01-01-1970
01:00

Vandaag spelen we een thuiswedstrijd tegen Spoordonkse Boys JO15-1. Nander moet binnenkort een MRI-scan ondergaan, dus is voorlopig nog uitgeschakeld. Hij kwam wel het team aanmoedigen. Eens kijken of we de uitstekende bekeroverwinning van vorige week een vervolg kunnen geven.

Het werd echter een net niet wedstrijd. In de eerste minuut verscheen Gijs, op aangeven van Sem, alleen voor de keeper, maar zijn poging ging langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later een volley van Stijn die rakelings langs dezelfde paal ging. In de 9e, 11e en 14e minuut was het wel raak voor Spoordonkse Boys. We lieten de tegenstander te makkelijk voetballen, waren niet scherp en steeds een stapje te laat. We waren net niet op tijd, waardoor de tegenstander snel naar een 0-3 tussenstand uitliep. Het ging daarna iets beter. Een 2e schotpoging van Stijn werd op het allerlaatste moment tot corner gewerkt door de keeper. Een afstandsschot van de mee op gekomen Roel ging maar net over het doel. Maar ook de tegenstander bleef dreigend. Mart moest vele gaten dichten en Tijn legde de ene naar de andere sliding op de grasmat. Tom vM en Mats moesten vol aan de bak om de buitenspelers tegen te houden. Een vrije trap van zo’n 20 meter werd knap gestopt door Tom. In de slotfate van deze eerste helft kregen we nog twee mogelijkheden, maar ook nu was het net niet. Bij een voorzet van Manu kom Matthijs net niet bij de bal. En toen Pim Gijs voor de tweede keer alleen voor de keeper zette, lag deze precies in de baan van het schot. Ruststand 0-3.

Walter en Maarten lieten weten dat het in de tweede helft anders moest. Doordat we telkens een stapje te laat waren, kon de tegenstander elkaar makkelijk de bal toespelen. De herfstachtige wind ging steeds harder waaien. In de 39e minuut dwarrelde een afstandsschot, gedragen door de wind, over Tom het doel in (0-4). Een schotpoging van Salah werd door de keeper gestopt. Een schot uit de draai, van Julius, ging net niet in het doel. Na een uur spelen dachten we een doelpunt te maken. Een poeier van Julius ging via de lat terug het veld in. De bal ging net wel, net niet over de doellijn. De scheidsrechter liet doorspelen, en de rebound van Koen werd net geen doelpunt. Deze bal werd in ieder geval net voor de doellijn door de keeper klem gepakt. In minuut 65 scoorde Spoordonk nog een keer, met een kopie van het vierde doelpunt. Een treffer was ons vandaag niet gegund, want ook de laatste doelpoging van Koen ging net naast het doel.

In deze competitie, waarin iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen, moet wekelijks alles worden gegeven. Het lukte vandaag helaas niet, het was teveel net niet. In de komende weken spelen we tegen de eveneens laag geplaatsten Best Vooruit en Hoogeloon. Met een volledige inzet en scherpte gaan we deze wedstrijden voor een beter resultaat.
PS. Overigens zijn de trainingspakken al binnen, maar moeten nog worden bedrukt. Ook deze zijn dus nog net niet gereed.