Gerechtigheid bij topper tussen Haarsteeg JO15-2 - OJC JO15-5

01-01-1970
01:00

Voorafgaande aan de wedstrijd gaf de scheidsrechter aan dat hij blind zou varen op het advies van de grensrechters, ervan uitgaande dat deze eerlijk zouden vlaggen. Dit was niet aan dovenmansoren gericht bij de Haarsteegse vlaggenist van dienst. Bij een 100% doelpunt van Cleon in de eerste helft ging op onverklaarbare manier de vlag omhoog en ging het doelpunt niet door. In de tweede helft lag de bal al op de stip. Terwijl Dylan aanlegde voor een terechte penalty ging wederom de vlag omhoog. De grensrechter had ergens anders een overtreding gezien en de scheidsrechter annuleerde alsnog de penalty. Het enige wat je kunt doen is je erbij neerleggen en door blijven voetballen. Maar wat bezielt zo'n man om te denken dat hij degene is die het verloop van de wedstrijd moet bepalen. OJC bleef voetballen, was vele malen sterker en maakte toch nog de 2-1 en de 2-2. Dat zien we dan maar als gerechtigheid.

De wedstrijd tegen Haarsteeg kon gezien worden als een echte topper. Haarsteeg stond slechts 3 punten achter op OJC dat nog zonder puntverlies was. Tevens had de ploeg het hele seizoen slechts 5 doelpunten tegen gehad waarvan 4 tegen Wilhelmina. Haarsteeg bleek zoals verwacht een goed georganiseerde ploeg te hebben, die ver inzakteen vertrouwde op de capaciteiten van een bijzonder vaardige en snelle spits, die al na 10 minuten in een omschakelmoment de verdediging van OJC de hielen liet zien en op fraaie wijze Jan Karel verschalkte voor de 1-0. Op dat moment had het echter al 0-1 kunnen staan. OJC was sterk uit de startblokken gekomen. Het was Felix die al na 3 minuten op fraaie wijze Job lanceerde. Deze sneed op scherpe wijze naar binnen. Zijn schuiver ging onder de doelman door maar werd op het laatste moment nog door een verdediger van Haarsteeg van de doellijn gered. Ook een kopbal van Bart bij een corner trof geen doel, waarna zoals gezegd het doelpunt wel aan de andere kant viel. OJC had na het doelpunt een klein overwicht, maar werd niet meer echt gevaarlijk. Het afgekeurde doelpunt van Cleon daargelaten. Haarsteeg werkte hard en leek in de duels wat feller. Hierdoor kwam de ploeg bij de tweede kans op 2-0 waarbij Jan Karel met een droge knal in de hoek werd verschalkt. Misschien doe ik de blauw witte formatie iets te kort, maar het was een 100% rendement uit alle kansen die Haarsteeg zou krijgen in deze wedstrijd. In de tweede helft kwamen ze er niet meer aan te pas, alleen de eerder genoemde spits bleef zo af en toe sterk spelen en hier hadden we onze handen aan vol. Jammer dat uitgerekend hij zich liet gaan en het duel dat binnen de lijnen sportief was, ontsierde met een vuistslag in het gezicht van Bram. Het bleef onbestraft al was de Haarsteegse coach wel zo verstandig om zijn sterspeler even van het veld te halen.

De wedstrijd leek te gaan eindigen in een nederlaag toen een kwartier voor tijd Job op links aan de aandacht van de verdediging ontsnapte. Zijn strakke voorzet met links werd door de attente Dylan tot doelpunt gepromoveerd, waardoor de aansluiting was gemaakt. Daarna volgde een periode van alles of niets. Achterin werd 1-op-1 gespeeld om maximale druk uit te oefenen. Haarsteeg zou hieronder bezwijken. Een hoekschop van Niek, 3 minuten voor tijd glipte door de handen van de Haarsteegse keeper, waarna middenvelder Casper met zijn 7e treffer van het seizoen van dichtbij kon inkoppen. Niet veel later werd Dylan nog wel uit het veld gestuurd na een harde tackle, waardoor nog alle zeilen moesten worden bijgezet.

Het gelijke spel voelde als gerechtigheid. Zuur voor Haarsteeg om kort voor tijd de gelijkmaker te moeten incasseren. Terecht was het natuurlijk wel. OJC was het betere team en had eigenlijk moeten winnen. De competitie blijft hierdoor wel spannend. OJC als koploper op de voet gevolgd door Haarsteeg en Wilhelmina.