JO15-4 geeft punt(en) weg

01-01-1970
01:00

Na vier punten uit de laatste twee wedstrijden staat vandaag een echte Rosmalense derby op het programma. Op deze koude, mistige ochtend spelen we een thuiswedstrijd tegen Maliskamp JO15-1. Een team met diverse bekende gezichten. Eerder in de week kregen we bericht over de blessure van Nander. Na maanden sukkelen met z’n knie is uit de MRI-scan gebleken dat zijn voorste kruisbanden zijn gescheurd. Dit betekent dat hij voorlopig niet meer kan voetballen. De spelers, trainers en supporters van OJC ROSMALEN JO15-4 wensen Nander beterschap en een spoedig herstel. We zien je graag langs de kant van het veld om mee te coachen of aan te moedigen.

Dan de wedstrijd van vandaag. Het talrijke publiek langs veld 8 kreeg een goede wedstrijd voorgeschoteld. Maliskamp begon sterk, maar naar circa 5 minuten namen we het heft in handen. We hadden in deze eerste helft het meeste balbezit, enkele kansen en gaven niets weg. Tijn, Tom vM en Mats reageerden telkens alert en voorkwamen zo een snelle Maliskampse counter. Een vrije trap van Roel ging maar net langs de paal en een doelpoging van Manu ging over het doel. Gijs speelde sterk als aanspeelpunt, waardoor Sem, Stijn en Koen vanuit het middenveld konden bijsluiten. Een OJC-doelpunt hing in de lucht. Mart, die al diverse malen sterk was opgekomen, deed dat nogmaals in de 24e minuut. Hij kon de bal diep spelen op Gijs, die één-op-één voor de keeper, uiterst kalm bleef (1-0). Een verdiende voorsprong op dat moment. We bleven de aanval zoeken. Sem zette Gijs nogmaals alleen voor de keeper, maar deze keer was de keeper er tijdig uit en werkte de bal tot corner. Met een geringe voorsprong zochten we de kleedkamer op.

Ook deze keer begonnen we slap aan de tweede helft. In korte tijd gaven we drie onnodige corners weg. In plaats van de bal eenvoudig over de zijlijn te trappen, krijgt de tegenstander zo de kans om met enkele grote jongens de bal voor het doel te slingeren. Maliskamp zoekt meer en meer de aanval, en we moeten steeds verder terug. In een één-op-één situatie is Tom snel uit zijn doel en redt bekwaam. In de tegenaanval wordt een doelpunt van Gijs afgekeurd vanwege buitenspel. Of het daadwerkelijk buitenspel was, werd nog lang nagepraat. Dus een, wellicht beslissend, tweede doelpunt voor JO15-4 blijft uit. Het spel golft in deze fase op-en-neer. Na een kwartier spelen ramt een Maliskamp-speler de bal nagenoeg vanaf de zijlijn richting ons doel. De bal stuitert hoog over Tom heen in de kruising van het doel. Een zondagsschot op zaterdagmiddag, maar de stand is gelijk (1-1). Nu moeten we ons weer volledig oprichten en de aanval gaan zoeken. Dit moesten we doen zonder de sterk spelende Mart, die na een forse tik van achteren niet verder kon spelen. We creëren enkele kansen. Salah’s schot van afstand kan door de keeper gestopt worden. De grootste kans was voor Pim, die de bal niet zelf binnenschoot maar aflegde. Een Maliskamp-been voorkwam echter dat Matthijs kon binnentikken. In de laatste tien minuten gaven we de wedstrijd volledig uit handen. Door terug uit te lopen, weifelend ingrijpen, niet vooruit verdedigen en doelpogingen niet te blokken, maakten we het onszelf moeilijk. In de laatste tien minuten wist Maliskamp daar optimaal van te profiteren, en scoorden nog driemaal. Hiermee werd de eindstand, enigszins geflatteerd, bepaald op 1-4.

Volgende week spelen we de laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar. Tegenstander is dan RKSDV / EDN’56 JO15-1. Enkele weken geleden hebben we de thuiswedstrijd gewonnen, maar dat wil niets zeggen over komende wedstrijd. Iedere wedstrijd begint weer op nul. Succes.