OJC JO15-2 sluit bekertoernooi af met overwinning

01-01-1970
01:00

Na twee verloren poulewedstrijden speelde OJC JO15-2 de derde bekerwedstrijd tegen het eveneens uitgeschakelde Nivo Sparta JO15-1. Aangezien er niets meer op het spel stond, kon deze wedstrijd tegen de hoofdklasser uit Zaltbommel dus gezien worden als een leuke oefenpot. Aardige bijkomstigheid: de trainer van de bezoekers was Jordy v.d. Bergh, ook OJC.

Het werd een wedstrijd waarin het venijn in de staart bleek te zitten. In de beginfase leek OJC het, mede door eigen slordigheden, moeilijk te krijgen. Het duurde even voordat de thuisploeg vat kreeg op het spel van Nivo Sparta. Al snel echter trok OJC de wedstrijd naar zich toe, maar toen keek de ploeg al tegen een achterstand aan. Na een ingreep was Jay even de oriëntatie kwijt, hij wist niet meer precies waar hij stond, en tikte bij een schot de bal even aan. Onnodig, de bal was toch wel achter gegaan, maar het was een hoekschop. En daaruit wisten de bezoekers de 0-1 aan te tekenen. Tekenend overigens dat de kleinste speler bij de tegenstander bij de tweede paal helemaal vrij stond en ongehinderd kon inkoppen. Even later kon een aanvaller probleemloos doorbreken en een geweldig schot afvuren, maar met een fantastische redding voorkwam Jay een nieuw doelpunt.

In het restant van de eerste helft was OJC de betere ploeg. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de bezoekers, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Het was wel duidelijk dat OJC allerminst onder deed voor de hoofdklasser.

Na de hervatting was OJC heer en meester en had Jay, behalve een spaarzame terugspeelbal, vrijwel niets meer te doen. Nivo Sparta kreeg geen schijn van kans om aanvallend nog iets aan te richten en de thuisploeg begon de druk steeds verder op te voeren. Het duurde echter tot de 46e minuut alvorens de gelijkmaker werd gescoord. Uit een hoekschop vanaf de linkerkant, genomen door Claudyo, was het Justin die bij de tweede paal naar binnen kwam en de stand naar 1-1 kopte.

OJC wist in de 62e minuut zelfs de overwinning naar zich toe te trekken, en opnieuw werd er gescoord uit een hoekschop. Vanaf de rechterkant schoot Jonas scherp voor en via de keeper en een verdediger belandde de bal bij de tweede paal in het net: 2-1.

In de resterende minuten liep Lex nog tegen een onnodige gele kaart aan wegens praten tegen de scheidsrechter, maar kwam de overwinning niet meer in gevaar. Een leuke opsteker voor OJC, nu nog doortrekken naar de competitiewedstrijden.