JO17-4 deelt punten met ongeslagen ODC JO17-2

01-01-1970
2-2

ODC JO17-2 - OJC JO17-4 2-2

Vandaag stond de wedstrijd tegen het ongeslagen ODC uit Boxtel op het programma. Na hard getraind te hebben deze week moesten onze jongens er vandaag klaar voor zijn. Tevens was dit de eerste wedstrijd in de nieuwe wedstrijdshirts van onze sponsor Baderie Piels, waar wij als team heel blij mee zijn. Een reden temeer om er eens flink tegenaan te gaan..

Het was vandaag heerlijk weer om een potje te voetballen, lekker zonnetje en nauwelijks wind. De wedstrijd begon om 12.45 uur en we speelde op kunstgras, iets wat onze jongens ook niet onbekend is. Al vroeg in de wedstrijd liet ODC zien waar hun kracht lag, namelijk de lange bal naar voren en counteren. Ook probeerde ze te schieten van een behoorlijke afstand. Max Cortvriend en Robin hadden de taak om de tegenstander zeker niet te laten schieten en vervulde die taak uitstekend de 1e helft. Na 12 minuten spelen zaten onze jongens lekker in de wedstrijd. Het liep lekker en er werd lekker samengespeeld. De inzet en de strijd bij balverlies gaf aan, dat ze hun huid zo duur mogelijk zouden gaan verkopen vandaag. Onze jongens kwamen alleen niet echt tot een kansrijke aanval en ODC probeerde het, als ze wat ruimte kregen, van een te grote afstand waardoor Jerome niet in de problemen kwam. In de 23e minuut werd de inzet en het harde werken beloond. Mike gaf een dieptepass op de weggelopen Kay die oog in oog met de keeper kwam. Kay bleef koel en schoot de bal langs de keeper tegen de touwen voor de 0-1 voorsprong. OJC bleef lekker voetballen en we zagen dat ODC deze tegenstand niet gewend was. Kansloos werd er af en toe op de goal geschoten omdat er niemand door de verdediging kwam. Ook het middenveld werkte hard en voorin werd goed druk gezet. Kortom, een leuke pot om naar te kijken. Vooral Dylano speelde sterk op het middenveld en wist een minuut voor rust de voorsprong te vergroten. Een slechte spelhervatting van de keeper van ODC werd doorzien door Dylano en hij wist de bal te onderscheppen. Hij zag ook de keeper iets te ver voor zijn goal staan en hij schoot de bal buiten het bereik van de keeper onder de lat in het goal voor de 0-2. Onze jongens speelde vol overtuiging en verraste hiermee ODC, die dit duidelijk niet verwacht hadden. Toch was de wedstrijd nog niet beslist maar in ieder geval gingen we met een 0-2 voorsprong de rust in.

Voor de 2e helft werd de keuze gemaakt om alle 5 de wisselspelers ineens in te zetten. Niets ten nadele van die jongens, maar het is toch vervelend om een team wat op dat moment lekker draait om te moeten gooien. Er werd nog steeds hard gewerkt voor elke bal maar onze jongens werden teruggedrukt op eigen helft en moesten alle zeilen bijzetten. Dit werd ook door iedereen gedaan maar de aansluitingstreffer kon niet voorkomen worden in de 50e minuut. Er werd een man vrijgelaten die vervolgens vrij de bal in kon schieten voor de 1-2. ODC geloofde er weer in en onze jongens moesten verdedigen wat ze konden. Eigenlijk zijn ze nauwelijks nog in de buurt van het goal van de tegenstander geweest en het enige wat ze konden doen is proberen zich onder de druk uit te voetballen. Maar ODC zag kansen en in de 63e minuut viel de gelijkmaker. Met nog 17 minuten te gaan werd het nu wel heel spannend. Inmiddels werd er weer druk gewisseld aan onze kant. Mensen die aangaven moe te zijn werden gewisseld want er moest nog even een kwartier voluit gegaan worden. Na een 0-2 voorsprong gelijk komen op 2-2 kan nog, maar hier verliezen was zeker geen optie. Er werd dus nog even met man en macht gewerkt en toen het laatste fluitsignaal klonk, was de opluchting bij onze mannen groot. Voor ODC voelde dit echter als een verlies waardoor onze jongens trots kunnen zijn op dit resultaat.

Een topwedstrijd gespeeld met een goed resultaat. Het harde werk is beloond met een punt en hopelijk is dit weer het begin voor een nieuwe reeks punten de komende wedstrijden. Volgende week bijvoorbeeld, als we een thuiswedstrijd spelen tegen FC Engelen. De wedstrijd begint om 14.45 uur en hopelijk zijn er genoeg supporters om onze jongens naar een overwinning te helpen. Tot volgende week!