JO15-4 geeft zichzelf 3 punten kado

01-01-1970
01:00

Diessen, 3 december 2016. Twee dagen voor het Sinterklaas-feest spelen we de laatste uitwedstrijd van 2016. Tegenstander is RKDSV / EDN’56 JO15-1. Ondanks dat deze teams pas 5 respectievelijk 7 wedstrijden hebben gespeeld, is het toch al de terugwedstrijd in deze competitie. In de thuiswedstrijd wonnen we met 4-2, maar in deze competitie moeten we iedere wedstrijd strijden voor de punten. Door de afwezigheid van Nander (blessure) en Tijn (ziekte) was de spoeling van verdedigers wel erg dun geworden.

Bij een temperatuur van enkele graden boven het vriespunt, maar wel een heerlijk zonnetje, werd afgetrapt op het hoofdveld van RKDSV. We begonnen deze keer slapjes aan de wedstrijd. Walter had daar nog zo voor gewaarschuwd. Het JO15-1 team van de samenwerkende verenigingen uit Diessen (RKDSV) en Haghorst (EDN’56) creëerde direct een veldoverwicht, maar dit leidde niet tot grote kansen. De eerste kans was namelijk voor OJC JO15-4. Koen stuurde Gijs diep. Gijs schot werd echter geblokt door een verdediger. De wedstrijd ging vervolgens op-en-neer. De (te?) jonge scheidsrechter had in de eerste helft enkele malen een vreemde beslissing. Ondanks vlagsignaal voor achterbal, kregen we een corner tegen en duwpartijen werden niet afgefloten. Gezegd moet worden dat hij zich in de 2e helft goed herstelde. De aanvallers zette snel druk op de bal. In minuut 11 waren Pim en Gijs aan het drukzetten. Zij veroverden de bal en Gijs aarzelde niet. Hij poeierde de bal in de linkerbovenhoek (0-1). De tegenstander moest nu nog meer komen. De centrumverdedigers Mart en Tom vM hadden het druk. Zij kregen ondersteuning van Mats en Roel, die vervolgens ook bij iedere mogelijkheid mee ten aanval trokken. Zo ook in de 18e minuut toen Mats mee optrok en de bal richting achterlijn speelde. Manu was zijn tegenstander te snel af en gaf de bal voor richting 2e paal. Matthijs haalde in een keer uit, maar de bal ging over het doel. Een doelpoging van Stijn ging ook net over het doel. Enkele minuten voor rust ging een kopbal van RKDSV net naast het doel. Ruststand 0-1

Na enkele minuten in de kleedkamer te hebben doorgebracht, begonnen we aan de tweede helft. Deze was nog geen 30 seconden oud toen een afstandsschot Tom bijna verraste. Hij kon de bal echter niet klemmen en de spits was er snel bij (1-1). Een tegenvaller, maar nog 35 minuten te spelen. De talrijke toeschouwers zagen daarna een mooie aanval, waarbij de bal via diverse schijven (Roel en Salah) bij Gijs belandde. Zijn schot ging maar net naast het doel. In de 45e minuut kregen we een vrije trap vanwege een handsbal. De bal lag net over de middenlijn. Mats schoot de bal richting penaltystip waar Sem de bal hoog in de lucht kon verlengen en zo OJC JO15-4 weer op voorsprong kon zetten. De wedstrijd werd soms erg fysiek, maar we bleven overeind. De aanvallen van RKDSV / EDN ’56 werden met hard werken onschadelijk gemaakt. Alle spelers maakten vele meters. In de 59e minuut nog een doelpoging van Julius, maar de keeper kon de inzet keren. En enkele minuten voor tijd kon Manu uithalen, maar via de keeper ging de bal naast het doel. Na een minuutje blessuretijd floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

In deze Sinterklaas-tijd hebben we onszelf drie punten kado gegeven. Met hard werken, strijden voor iedere meter en zeer efficiënt met de kansen omgaan, nemen we drie heel belangrijke punten mee naar huis. We hebben ook weer aansluiting naar de middenmoot. Voor de kerst spelen we nog twee thuiswedstrijden.