Verdiende overwinning voor JO9-11 (meisjes)

01-01-1970
01:00

Afgelopen zaterdag 3 december stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor de meiden van JO9-11. De reis ging deze keer naar Tilburg om tegen Longa te gaan voetballen. De wedstrijd begon om 09.30 uur onder winterse omstandigheden.

Koning winter laat zich de laatste tijd steeds meer gelden op de Nederlandse voetbalvelden, maar de stoere meiden van OJC zijn daar niet van onder de indruk. De temperatuur lag zo rond het vriespunt en het veld was nog helemaal wit, maar de meiden waren gebrand op een sportieve revanche. Na de nederlaag van vorige week wilden de meiden alleen met een overwinning naar huis.
Vooraf hadden twee speelsters zich afgemeld (ziek en weekendje weg) en daarom moesten we het zaterdag met acht speelsters gaan doen. Longa was op dat moment de nummerlaatst van de competitie, maar uit ervaring weten we dat dit in de praktijk niet altijd iets zegt. De meiden waren van overtuigd dat ze deze wedstrijd gingen winnen en de leiders zeiden toen; “laat maar zien, wat je geleerd hebt”.
Na het fluitsignaal van de scheidsrechter was het OJC, die meteen opzoek ging naar het eerste doelpunt. OJC heeft inmiddels een herkenbare speelwijze met heel veel passie en strijd. Hier wordt de basis gelegd voor een goed resultaat.
In verdedigend opzicht werd er weer heel weinig weggegeven en dat is toch het verdienste van het team. De laatste tijd hebben we het aanvallend gezien een stuk lastiger. De doelpunten vallen niet meer zo gemakkelijk, maar we creëren nog voldoende kansen. Daar zijn de leiders zeker tevreden over.
Naarmate de wedstrijd vorderde werden we steeds meer de betere ploeg. Het was dan ook niet verrassend dat Eline het eerste doelpunt scoorde. Na een paar mogelijkheden was het nu wel raak. Na een goede onderschepping van Daisy kreeg Eline de bal toegespeeld en met een bekeken schuiver werd de keepster gepasseerd. Longa probeerde het goede spel van OJC te ontregelen, maar meer dan een paar kleine plaagstootjes kwamen zij niet. Lois hoefde als keepster maar een paar keer handelend op te treden en dat deed ze erg goed. Zaterdag stonden Bieke en Chanice in de verdediging. Bieke stond weer ouderwets goed te verdedigen en zocht haar momenten op om mee naar voren te gaan. Naast haar stond Chanice (met nieuwe voetbalschoenen) die de laatste wedstrijden een positieve bijdrage levert aan de verdediging. Net voor de verdediging stond Luna. Zij speelde weer een prima wedstrijd en was zelfs nog dichtbij een doelpunt. Op het middenveld was Daisy weer nadrukkelijk aanwezig. De beste speelster van Longa werd vakkundig uit de wedstrijd gespeeld en af en toe kon zij aanvallend ook een steentje bijdragen. Ondanks het overwicht en een aantal goede kansen was het bij rust slechts 0-1 voor OJC. Tijdens de rust werden de speelsters nog een keer goed aangemoedigd en werden ze gecomplimenteerd voor hun inzet.
De tweede helft werd OJC steeds sterker. Met goed uitgevoerde aanvallen werd de druk op het doel van Longa steeds groter. Het was dan ook meer dan terecht dat OJC de voorsprong vergrootte. Wederom was het Eline, die aan het eind van een goed lopende aanval stond.
De tweede helft stond Nova in het doel. Voor haar doel bleef het vrij rustig en de ballen die ze kreeg, kon ze makkelijk pakken. De uittrappen gaan ook steeds beter en zelfs zo goed, dat er paar keer meteen een aanval werd opgezet.
Esmée mocht vandaag in de aanval spelen en ze liet zien dat ze over veel snelheid beschikt. Na een fantastische hoekschop van Eline (een boogbal over verdediging) kwam de bal bij de vrijstaande Esmée. Zonder aarzeling kon zij de 0-3 op het scorebord zetten.
Hierna kreeg OJC nog een aantal kansen, maar er werd niet meer gescoord.

Al met al een prima overwinning, waar weer heel hard gewerkt is voor een positief resultaat. De leiders zijn erg tevreden. Volgende week spelen we onze laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tegen Nivo Sparta, dus supporters, ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen of vage kennissen kom het team nog een keer aanmoedigen.