Oppermachtig OJC JO15-2 start tweede seizoenshelft met zege

01-01-1970
01:00

Na de zeer matige vertoning van vorige week tegen Wilhelmina was het de spelersgroep duidelijk gemaakt dat het zo niet verder kon. Spelers die niet in staat of bereid zijn om zich ondergeschikt te maken aan de ploeg, moeten vaker genoegen nemen met een plek op de reservebank. De tweede helft van de competitie zal moeten aantonen dat dit vruchten afwerpt.

In de wedstrijd tegen Theole zagen de opnieuw talrijk aanwezige supporters dat het de OJC’ers menens was. Vanaf de eerste minuut werd de tegenpartij zwaar onder druk gezet en daar kwam de hele wedstrijd geen verandering in. Er werd achterin niets weggegeven en wanneer er sporadisch voor een verkeerde oplossing werd gekozen, werd het foutje onmiddellijk weer hersteld. De aanvallende impulsen van de thuisploeg kwamen voornamelijk van de aanvoerder en de spits. De eerste kreeg op het middenveld geen enkele speelruimte, de tweede had geen schijn van kans tegen de centrale verdedigers Daan, Tim en, na de rust, Ruben. Doelman Tim Schouten had vrijwel niets te doen. Hij moest weliswaar een keer de bal uit het net vissen, maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd omdat de scorende Theole speler eerst Mika omver had getrokken.

Sterk combinerend dwongen de bezoekers de tegenstander steeds terug op de eigen helft. Het baltempo lag behoorlijk hoog en daardoor wist OJC diverse kansen te creëren, maar de afwerking liet aanvankelijk te wensen over. Diverse goede mogelijkheden werden niet in doelpunten omgezet, mede door het sterke optreden van de doelman van de thuisploeg. En het moet gezegd worden dat de verdediging van Theole met grote inzet streed om onder de druk uit te komen, zonder succes. Door het grote overwicht was het constant druk voor het doel van de thuisploeg. Doelpogingen smoorden daardoor in een mêlee van spelers of eindigden net naast het doel.
Het leek er op dat OJC met een 0-0 stand en zonder kleerscheuren de rust zou halen, maar na een belachelijke doodschop moest Vincent geblesseerd het veld verlaten. De dader kwam er met een vermaning mee weg.

Na de rust bleef OJC de tegenstander zwaar onder druk zetten. Ter illustratie: Tim had in het OJC-doel helemaal niets te doen en zijn bijdrage bleef in de tweede helft beperkt tot het verwerken van een terugspeelbal en het nemen van een doeltrap.

Aanvallend en opbouwend veranderde er niets: een veel sterker OJC speelde Theole eigenlijk helemaal van de mat, maar bleef moeite houden met scoren. Er werd keihard gewerkt, sommige spelers hadden de boodschap kennelijk goed begrepen, en dat leidde er toe dat het voor de thuisploeg steeds moeilijker werd om het doel schoon te houden. In de 40e minuut was het dan ook eindelijk raak. Na de zoveelste doelpoging kon de bal niet voldoende worden weggewerkt. De bal kwam voor het linkerbeen van Marijn, die aarzelde niet en plaatste de bal keurig over de keeper heen in het doel: 0-1.

Theole bleek niet bij machte om iets terug te doen en OJC bleef druk houden. Diverse kansen volgden elkaar in hoog tempo op en in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden gingen de koppen niet hangen na de zoveelste gemiste mogelijkheid, maar bleef men knokken voor de bal. Er werd wel gescoord, door Nigel en Justin, maar beide doelpunten werden afgekeurd door de scheidsrechter op advies van de grensrechter. En in beide gevallen waren dat juiste beslissingen.

De spanning bleef in de wedstrijd tot in de 67e minuut de 0-2 werd gescoord. Claudyo besloot een goede combinatie tussen hem en Justin met een steekpass op Lex, die vanwege een blessure slechts enkele minuten kon meespelen. Daar maakte hij optimaal gebruik van, want hij verraste niet alleen zijn tegenstander met een geweldige loopactie, maar gaf ook de keeper het nakijken: 0-2.

Toen was de wedstrijd gespeeld en kon iedereen gerust ademhalen. OJC had opnieuw 3 punten toegevoegd en zette een goede stap in de richting van het behalen van de doelstelling om een plaats bij de eerste vijf te bemachtigen. En heel belangrijk: de spelers hadden blijkbaar de boodschap opgepikt om zich veel meer als team te manifesteren. Dat was in ieder geval in deze wedstrijd zeker het geval.