Strijd om derde plaats eindigt voor JO9-11 (meisjes) in gelijkspel

01-01-1970
01:00

Zaterdag 17 december speelden de meiden van JO9-11 haar laatste wedstrijd in de najaarscompetitie en daarin was de nummer 3 van de ranglijst Uno Animo uit Loon op Zand de tegenstander. Om 10.00 uur werd er onder grote belangstelling afgetrapt op het sportcomplex van Uno Animo onder de rook van de Efteling.

De opdracht op papier was simpel: Een overwinning zou het “dreamteam” uit Rosmalen de derde plaats in de competitie bezorgen. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide teams gelijk in het aantal punten, maar de ploeg uit Loon op Zand had een beter doelgemiddelde. De eerste kans van de wedstrijd was voor OJC, maar voordat die echt gevaarlijk kon worden, werd de bal weggewerkt door de tegenstander. Het was al snel duidelijk dat beide teams niet veel voor elkaar zouden onderdoen. De kleine details zouden de wedstrijd wel eens kunnen beslissen. Het spel golfde op en neer en er werd met heel veel strijd en inzet gespeeld. In de begin fase van de wedstrijd had OJC een licht overwicht en het was dan ook niet verrassend dat Cato het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. Het was de verdienste van het gehele team dat we op voorsprong kwamen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Uno Animo steeds sterker en kregen zij meer kansen, maar de verdediging van OJC hield goed stand. De verdediging werd zaterdag gevormd door Esmée, Bieke en Luna en zij stonden weer ouderwets goed te verdedigen. Keepster Lois stond ook weer goed te keepen, maar halverwege de eerste helft was zij kansloos op een hard schot van de tegenstander. Het was een erg leuke wedstrijd en het publiek schreeuwde hun helden naar voren. Beide teams kregen nog een aantal goede kansen, maar Eline en Cato hadden het vizier niet goed staan. Beide aanvalsters werkten erg hard en maakten de verdedigers van Uno Animo erg lastig.
Toen iedereen dacht dat we met een gelijke stand de rust in zouden gaan, was het Uno Animo dat op voorsprong kwam.
Tijdens de rust waren de meiden teleurgesteld over het resultaat van de eerste helft. De leiders gaven complimenten over de inzet van de speelsters en stimuleerden om vooral zo door te gaan. De leiders besloten om een paar tactische omzettingen te doen en OJC was klaar voor de tweede helft. Het was duidelijk te zien dat OJC meteen opzoek ging naar de gelijkmaker. Met af en toe zelfs goed combinatie voetbal werd de druk op het doel van Uno Animo vergoot. Op het middenveld krijgt Bente ook steeds meer vertrouwen en ze strooit af en toe met goede passes naar de aanvalsters. Toch kwam de tegenstander er nog steeds goed uit, maar keepster Chanice hield haar doel schoon. Door haar verre uittrappen konden we vaak een gevaarlijke aanval opzetten. Na een mooie actie van Cato kon ze zelf de verdiende gelijkmaker scoren. Niet veel later was het wederom Cato, die haar derde van de wedstrijd maakte. Het was een terechte voorsprong op dat moment. Daisy was de tweede helft in de verdediging gaan spelen en met haar bekende duelkracht won zij vele duels. OJC werd steeds gevaarlijker. Er kwamen meer aanvallen, duels werden gewonnen en de omschakeling was soms perfect te noemen. Het oude Dinamo Kiev zou er vroeger jaloers om zijn geweest.
Het was wachten op de verlossende treffer, maar op één of andere manier wilde de bal er niet in. Eén van de grote wetten in het voetbal is; wanneer je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. De vele gemiste kansen brak uiteindelijk OJC op. In één van de laatste aanvallen van de wedstrijd was het Uno Animo, die voor een verrassing zorgde. In eerste instantie leken de verdedigers van OJC de bal nog weg te kunnen werken, maar het was de aanvalster, die behoorlijk hard op doel schoot. Dit schot was voor Chanice helaas te machtig. Eindstand 3-3.

Kort samengevat was dit een hele mooie wedstrijd, waar de inzet en strijd meer dan voldoende was. De beide teams waren aardig aan elkaar gewaagd en maakten er een spannende wedstrijd van. Het combinatievoetbal wordt ook steeds beter en daar gaan we in het nieuwe jaar weer verder mee. Iedereen hele fijne feestdagen toegewenst en tot volgend jaar! We bedanken de speelsters en ouders voor dit leuke seizoen.