OJC verliest eerste competitieduel van 2017

01-01-1970
2-1

OJC heeft de eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2017 verloren. In Groesbeek ging de ploeg na een 0-1 voorsprong bij rust uiteindelijk met 2-1 onderuit.

Jong Achilles '29 is bezig aan een uitstekende serie en heeft die na de thuiswedstrijd tegen OJC een prima vervolg gegeven. Daar zag het zeker in de eerste dertig minuten niet naar uit. OJC speelde een uitstekend eerste halfuur en kwam daarin via Daan Schreuders terecht op een 0-1 voorsprong. De bezoekers lieten het zelfs meermaals na Jong Achilles '29 meer pijn te doen. Een pracht redding van de doelman, een teenlengte en geen besef van de daadwerkelijke tijd die men in kansrijke positie had stonden een grotere voorsprong voor OJC in de weg. In het laatste kwartier voor rust zag je de wedstrijd stukje bij beetje kantelen in Groesbeeks voordeel. Doelman Koen van Boxtel zorgde er echter met enkele knappe reddingen voor dat de bezoekers met een voorsprong de thee op mocht zoeken.

Na rust bleef OJC ondanks het vele balbezit van de thuisploeg in eerste instantie relatief eenvoudig overeind. Jong Achilles '29 kreeg halverwege de tweede helft via Versteegen toch waar het recht op had. Na die gelijkmaker was OJC dichtbij een nieuwe voorsprong, maar sloeg de thuisploeg toe aan de andere kant. De in de winterstop vastgelegde Stankov maakte zijn eerste doelpunt in Groesbeekse dienst. Een treffer die uiteindelijk goed was voor de 2-1 zege van Jong Achilles '29.

Achteraf kun je het hebben over het feit dat Jong Achilles '29 speelde met drie spelers die in de winterstop aangetrokken zijn voor de hoofdmacht, maar een avond eerder nog niet speelgerechtigd waren. Of een speler die een vaste waarde is in Achilles 1, maar een avond eerder geschorst was. Achilles doet hierbij niets verkeerd...de regels staan het vreemd gewijs toen. OJC trof daarom een Jong Achilles '29 dat aan kon/mocht treden met vier spelers die waarschijnlijk in het vervolg van de competitie geen minuut meer zullen maken in de Groesbeekse beloften formatie.

Tegelijkertijd moet je je vooral enkel en alleen maar druk maken in zaken waar je wel invloed op hebt. OJC liet het voor rust zelf na Jong Achilles '29 echt pijn te doen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Na de wedstrijd in Groesbeek heeft OJC genoeg huiswerk meegekregen om zich echt druk over te maken en waar het uiteindelijk zelf wel iets aan heeft.