OJC JO15-2 mist killersinstinct tegen BLC

01-01-1970
01:00

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop moest OJC JO15-2 het thuis opnemen tegen BLC. Uit werd er onterecht en onnodig verloren, dus er viel wel iets recht te zetten.

En OJC liet vanaf de aftrap zien dat het voor de overwinning ging. De ene na de andere aanval werd opgezet en de tegenstander werd goed onder druk gezet. Het gevaar van BLC moest komen van lange ballen op enkele snelle voorhoedespelers en die dreigden af en toe door te breken, maar verdedigend zat het bij OJC goed, zodat Tim Schouten nauwelijks in actie hoefde te komen.

Er werd genoeg gecreëerd, maar evenals in voorgaande wedstrijden ontbrak ook in deze wedstrijd de scherpte voor het doel van de tegenstander. Er werd te lang getreuzeld, de eindpass was vaak niet goed en bovendien stond er bij BLC een goede keeper onder de lat die met knappe reddingen een aantal zekere doelpunten wist te voorkomen. OJC was oppermachtig en in de eerste 35 minuten hing er voortdurend een doelpunt in de lucht, maar gescoord werd er niet.

Na de rust had OJC opstartproblemen, want binnen twee minuten leidde onnodig balverlies en slecht ingrijpen tot een tweetal 100%-kansen voor de bezoekers. Die schrokken blijkbaar van de situatie, want ze maakten er geen gebruik van.

Daarna was het weer OJC dat de lakens uitdeelde, BLC met de rug tegen de muur zette en de nodige kansen kreeg. Maar ook na de hervatting kreeg de thuisploeg geen loon naar werken. Met bij vlagen uitstekend combinatievoetbal ontstonden er verscheidene mogelijkheden, maar het wilde opnieuw niet lukken in de afwerking.

In de slotfase was OJC enkele keren dicht bij een doelpunt, ontsnapte Hidde nog aan een rode kaart wegens natrappen en was het weer talrijke publiek het er over eens dat OJC zichzelf onvoldoende beloond had met deze uitslag: 0-0.