Zege voor OJC JO15-2 in oefenduel

01-01-1970
0-3

Het jaar 2016 werd door OJC JO15-2 afgesloten met een oefenwedstrijd bij eersteklasser Schijndel JO15-2. Op papier leek het een niet al te moeilijke wedstrijd te gaan worden gezien de positie die de tegenstander op de ranglijst innam: een 11e plaats met 6 punten uit 13 wedstrijden.

Zoals zo vaak nam OJC meteen het initiatief. De tegenstander kwam er voetballend nauwelijks aan te pas en de bezoekers creëerden de ene kans na de andere. In de 9e minuut werd het al 0-1, toen Lex een goede pass van Max oppikte en beheerst afwerkte.

Gezien het overwicht en de enorme hoeveelheid kansen had men de rust al met een ruime voorsprong in kunnen gaan, maar de doelpuntenmachine wilde opnieuw niet op gang komen. Schijndel groeide op die manier in de wedstrijd. Niet in de zin dat ze gevaarlijk werden, want Jay had helemaal niets te doen. De verdediging stond als een huis en ving al het mogelijke gevaar al ter hoogte van de middenlijn op. Maar door veel strijdlust, gecombineerd met het gebrek aan scherpte aan OJC-kant, bleef het ondanks het grote krachtverschil 0-1 tot de rust.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien als de eerste: een veel sterker OJC tegen een hard werkend Schijndel, diverse kansen, even zoveel missers. Pas in de 46e minuut kon er weer gescoord worden. Justin stond net in het veld, toen hij zag dat de keeper van de thuisploeg een bal verkeerd aannam. Hij reageerde daar goed op en dat betekende 0-2. Helaas had ook dit doelpunt niet het gehoopte effect. De OJC’ers bleven klungelen voor het doel van Schijndel en pas in de 65e minuut kon er opnieuw gejuicht worden. Het was een juweel van een aanval die daaraan vooraf ging. Vanaf de linkerkant werd Mika, centraal op het middenveld, aangespeeld. Hij draaide open en speelde naar Senna, die goed opkwam langs de zijlijn. De bal werd langs de lijn gespeeld naar Claudyo, die prima de diepte opzocht. Zijn strakke voorzet kwam bij de op tijd naar binnen getrokken Nigel, die de 0-3 aantekende.

In de laatste 5 minuten veranderde er niet veel meer aan de stand. OJC JO15-2 sloot de eerste seizoenshelft in ieder geval af met een zege.