JO17-2 krijgt wat het verdient!

01-01-1970
01:00

Na een lange winterstop en een paar oefenwedstrijden, stond vandaag de bekerwedstrijd tegen Theole op het programma.

De verslaggever was precies op tijd zodat hij kort na het fluitsignaal getuige kon zijn van een prachtige goal van OJC….0-1. De keeper van Theole stond ver uit z’n goal toen hij de bal wilde wegtrappen, vanaf circa 35 meter kreeg Gijs de bal voor z’n voeten en zonder te aarzelen wist hij de bal met een mooie boog over de keeper te schieten.

De eerste helft verliep redelijk gelijkwaardig waarbij beide ploegen voldoende kansen wisten te creëren echter onfortuinlijk in de afronding waren.

Ruststand 0-1.

Theole begon sterk aan de 2e helft. De gastheren uit Tiel leken vastberaden om snel de gelijkmaker te maken. Toch was het OJC die in de 59e min haar voorsprong wist te verdubbelen. De goed spelende David nam een vrijetrap die Ben knap in de verre hoek wist te koppen…0-2!
De meegereisde supporters waren blij en enthousiast. Terwijl ze nog aan het nagenieten waren, begon Theole al aan een goed opgezette aanval en werd de bekende anschlusstreffer in dezelfde minuut gemaakt….1-2.

De wedstrijd werd een tikje grimmiger en in de 65e minuut kreeg dan ook een speler van Theole een direct een rode kaart. De goed fluitende scheidsrechter zal wel iets gehoord hebben wat niet voor herhaling vatbaar is….;-) Theole mag trouwens van geluk spreken dat slechts 1 speler vroegtijdig het veld heeft moeten verlaten. Ik wil niet impliceren dat het een onsportieve wedstrijd was, maar als je als speler al een gele kaart hebt ontvangen, meerdere keren gewaarschuwd bent en dan nog steeds forse overtredingen maakt……dan had je in mijn ogen de rest van de wedstrijd vanaf de bank mogen bekijken.

Met nog 5 minuten te spelen wist Theole met 10 man toch nog de gelijkmaker te scoren. Is het dan toch zo’n typische bekerwedstrijd dat de beter voetballende ploeg toch uitgeschakeld wordt?

De officiële speeltijd zit erop….nu komt het aan op strafschoppen.

Voor een grafische weergave van de penalty reeks verwijs ik vriendelijk naar onderstaande URL.

Zonder de hele penalty reeks samen te vatten, kan ik jullie melden dat Robert erg goed stond te keepen en maar liefst 2 pingels wist te stoppen. OJC staat daarom niet met 1 maar met twee 2 teams in de kwartfinales van de beker JO-17!

Goed gespeeld jongens en succes met de loting!