OJC JO15-4 naar volgende ronde bekertoernooi

01-01-1970
01:00

Nadat de wedstrijd al een keer is afgelast en een keer is verplaatst, gaat op deze maandagavond de bekerwedstrijd tegen TGG JO15-1 wel door. The Goal Getters uit Den Bosch hebben in de poulefase gewonnen van de JO15-1 teams van OSC en St Michielsgestel en zo de knockout-fase van het bekertoernooi bereikt. Wij bereikten deze fase door een drietal overwinningen op Fc Engelen JO14-1, Emplina JO15-2 en Wilhelmina JO15-2. Afwezig zijn vandaag Nander (geblesseerd) en Gijs (stageverplichting). Om 19.00 uur vindt de aftrap plaats op veld 2 van ons sportcomplex.

De laatste wedstrijd dateert van 17 december en diverse trainingen zijn door het winterweer uitgevallen. Het is daarom even wennen. De lange bal die veelvuldig door de tegenstander gehanteerd wordt, wordt telkens goed onderschept door Tijn, Koen (die vandaag in de verdediging speelt), Mart en Mats. Toch zijn de eerste kansen voor TGG. Het spel golft daarna op-en-neer. In minuut 13 krijgen we een corner. Nadat deze in eerste instantie wordt afgeslagen, krijgt Sem op de rechtervleugel de bal. Na een mooie passeeractie kan hij de bal terugleggen in het zestienmetergebied, waar Koen doeltreffend uithaalt. Een 1-0 voorsprong zou je zeggen, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd. Het vlagsignaal werd door de scheidsrechter overgenomen, en het doelpunt geannuleerd. OJC JO15-4 kreeg steeds meer de overhand en zocht veelvuldig de aanval. Ook het vroegtijdig druk zetten, leverde balbezit op. In de 20e minuut kon Roel alleen op het doel afgaan, maar werd neergelegd. De vrije trap, op zo’n 25 meter van het doel, ging helaas naast. De volgende kans was voor Matthijs, die vanaf links werd gelanceerd. Zijn doelpoging werd door de TGG-keeper gekeerd. In de 28e minuut een nieuwe vrije trap, nu op rand zestien. Roel’s poging belandde in het zijnet. Een OJC doelpunt zat er aan te komen. Na een halfuur spelen verzond Matthijs een diepe bal richting Roel, bij afwezigheid van Gijs de gelegenheidsspits. Roel was iedereen te snel af, en scoorde beheerst (1-0). Eén minuut later was het al weer gelijk. Door onoplettendheid achterin stonden twee TGG-spelers vrij. Met deze ruimte wist men wel raad (1-1). Toch gingen we met een voorsprong rusten. Goed storend werk van Stijn leverde balbezit op. Weer werd Roel de diepte ingezonden, en identiek aan de eerste goal rondde hij af. Ruststand 2-1.

Direct vanaf de aftrap gingen we op zoek naar een volgend doelpunt. Matthijs slalomde langs drie verdedigers, maar moest zijn meerdere erkennen in de keeper. De volgende kans was voor Pim, maar de bal ging net naast het doel. Ook TGG ging op zoek naar een doelpunt. In de 41e minuut kon Tom vM nog net een doelpoging blokkeren, anders had het zomaar gelijk kunnen staan. In de tegenaanval leverde Salah’s schot op doel geen goal op. Daarna was het weer de beurt aan TGG. Ze kwamen steeds verder in de richting van ons doel. Ze kregen twee enorme schietkansen, maar scoorden niet. In de 50e minuut mocht een meegekomen TGG-middenvelder vanaf 20 meter uithalen. De bal belandde in de verste hoek (2-2). Aangezien het de knockout-fase van het bekertoernooi betreft, moet er een winnaar komen. Beide ploegen bleven dan ook zoeken naar een doelpunt. Drie minuten na de gelijkmaker kon een afstandschot van Julius door de keeper gestopt worden. Twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd stuurde Roel Manu diep. Manu snelde voorbij zijn tegenstander en schoot de bal tegen het net (3-2). Voor de derde maal een voorsprong, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Een minuut later was daar bijna ons vierde doelpunt. Mats stoomde op over de linkerflank, maar zijn doelpoging ging in het zijnet. TGG ging haastig op zoek naar de gelijkmaker. In de 53e minuut kon Tom de bal nog net uit de benedenhoek wegtikken. Uit de corner ontstond geen gevaar, maar het spel speelde zich deze minuten wel op onze speelhelft af. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd zagen coaches en publiek een TGG-schot naar de linkerkruising zeilen. Iedereen rekende al op de derde TGG-goal, maar Tom kreeg zijn handen achter de bal en voorkwam zo een zeker doelpunt. Het alles-of-niets offensief van TGG leverde ons ook ruimte op. Eén minuut voor tijd veroverde Mart de bal op eigen helft. Hij stoomde op richting het TGG-doel. Niemand kon hem stoppen. Vanaf rand zestien haalde hij uit en de bal verdween via de paal tegen het net. Zijn eerste seizoensdoelpunt, maar oh zo belangrijk. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Een wedstrijd met twee teams die niet veel voor elkaar onderdoen. Op basis van de kansenverhouding hebben we wellicht verdiend gewonnen, maar ook TGG heeft mooie kansen gehad en kwam tot tweemaal toe terug van een achterstand. OJC JO15-4 bereikt de volgende ronde van het bekertoernooi. Wanneer en tegen wie we spelen, wordt later bekend.