OJC 5 begint kalenderjaar met uitstekende zege

01-01-1970
01:00

OJC 5 is na een lange winterstop op grandioze wijze uit de startblokken gekomen. Tegen de Teisterbanders speelde de ploeg uit Rosmalen absoluut geen goede wedstrijd, maar was de tegenstander gelukkig nóg slechter, waardoor het 3-1 werd.

In de laatste wedstrijd van het vorige jaar had TEC OJC op een nederlaag getrakteerd, waardoor ze een halt werd toegeroepen in de jacht naar de periodetitel. Meer dan een maand lang kon de ploeg deze nederlaag niet herstellen, waardoor de motivatie deze zondag extra groot was.

En dat bleek, want ondanks een periode waarin OJC de bal vooral aan de bezoekers moest laten kwamen ze toch op voorsprong. Na een rappe counter kreeg de thuisploeg een hoekschop toegewezen, die Ruben met zijn harde voeten scherp indraaide. Erg scherp zelfs, want de bal kwam tegen de binnenkant van de tweede paal. Bob was paraat om het laatste zetje te geven en er 1-0 van te maken.

Nog voor de rust werd deze voorsprong met één doelpunt vergroot. Niels kreeg de bal en schoof het middenveld in met maar één doel voor ogen: een tweede goal. Na een goede combinatie met Djoey stoof de lange verdediger de helft van de tegenstander op, waar hij te maken kreeg met de linksback. Iedereen zag dat hij binnendoor kon maar Niels wilde perse buitenom. Hij zette zijn dribbel in en liet de verdediger achter zich alsof hij de slechtste speler van zijn team was. Met links zette hij vervolgens voor, waardoor Twan op schitterende wijze binnen kon schieten nadat hij op Suárez-achtige wijze voor zijn man was gekomen. Hij vormde zijn handen als twee pistolen en bewoog ze vrolijk op en neer: 2-0.

Na een goede eerste helft dacht Marjos dat hij wel even rustig aan kon doen. Hij moest een drol kwijt en bedacht dat het toilet de ideale plek was om deze te lozen, terwijl de wedstrijd al weer in volle gang was. Toen de bruine sliert eindelijk zijn lichaam had verlaten kon ook hij de wedstrijd weer voortzetten en kon de thuisploeg weer met elf man verder.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze numerieke gelijkheid. Bob zette een wilde tackle in, die weliswaar de bal raakte, maar ook de tegenstander bezeerde. Het was vooral het gestrekte been dat de jonge scheidsrechter niet kon waarderen. Hij gaf hem dan ook zonder na te denken een rode kaart voor deze actie, waardoor OJC 5 met tien man verder moest.

Gelukkig was de score vlak hiervoor al in het voordeel van de Rosmalenaren veranderd. Djoey kreeg de bal op het middenveld aangespeeld en had alle tijd iets moois te bedenken. Die tijd gunde hij zichzelf echter niet, en in een beweging speelde hij de bal diep op de lopende Ruben. Deze bewees opnieuw dat hij ontzettend harde voeten heeft door de bal tot in perfectie op doel te schieten. De doelman was uiteraard kansloos: 3-0.

Met tien man moest OJC nog een treffer incasseren, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Daardoor houdt het in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar de drie punten thuis.