JO15-4 verdient punt tegen koploper

01-01-1970
1-1

Zaterdag 18 februari 2017. Eén week voor kerstmis, bijna op de kop af twee maanden geleden, speelden we onze laatst competitiewedstrijd. Na afgelastingen door vorst en sneeuw, schijnt vandaag de zon en treden we op veld 9 aan tegen de ongeslagen koploper Acht JO15-1. Ze moeten een ijzersterke verdediging hebben, want de tegenstander wist in de competitie tot op heden slechts twee maal te scoren. Wij staan in de middenmoot, maar we gaan er het beste van maken.

Zonder de afwezigen Pim en Nander begonnen we aan de wedstrijd. Wat de stand niet doet vermoeden, was het OJC ROSMALEN JO15-4 dat de eerste speldenprikken uitdeelde. Brutaal combineerden we erop los, en zochten snel de diepte. Manu was zijn tegenstander enkele malen te snel af, maar door goede rugdekking werd schade voor Acht JO15-1 voorkomen. Acht speelde verzorgt voetbal vanaf achteruit, met voorin twee sterke grote aanvallers. Ondanks dat Tijn twee koppen kleiner is, had hij de spits goed in de grip. En als het nodig was, was daar Mart als slot op de deur. Een doelpoging van Acht was deze eerste helft tussen de palen gericht, maar kon bekwaam door Tom gestopt worden. De betere kansen waren voor OJC JO15-4. Op een voorzet van Sem, kon Matthijs bij de tweede paal net niet zijn schoen tegen de bal zetten. Op aangeven van Gijs ging Salah pingelend de zestien in, tussen enkele verdedigers zag hij helaas de geheel vrijstaande Stijn niet. In de 25e minuut kwam Koen in een vrije schietpositie, maar was te onrustig. De geblokte bal kwam bij de mee op gekomen Mats, maar diens poging ging over het doel. Veruit de beste kans deze eerste helft. Het spel golfde redelijk op-en-neer, maar deze eerste helft was op punten voor OJC JO15-4. Desondanks was de ruststand 0-0.

In de tweede helft tapte Acht uit een ander vaatje. Ze zetten OJC JO15-4 meer en meer onder druk. Julius had de bewaking van de spits overgenomen, en speelde naar behoren op de voor hem vreemde positie. Tom vM ging op de rechterflank spelen, en verzette veel werk. Een mooie cross-pass van Roel werd door Manu op waarde geschat. OJC JO15-4 moest wel verder terug, en kon maar sporadisch aan aanvallen denken. Een doelpunt van Acht hing in de lucht. De wedstrijd kostte beide teams veel kracht. Kwartier voor tijd kon de linksbuiten doorgaan, maar zijn schot ging naast het doel. Bij de volgende aanval was Tom tijdig uit zijn doel en wierp zich op de bal. In de 63e minuut viel toch de 0-1. Weer was de linksbuiten er vandoor en in plaats van zelf te schieten, legde hij de bal panklaar voor de meegelopen spits. Nog 7 minuten te spelen, en we moesten alles of niets. Achterin één-op-één spelen waardoor Mart kon inschuiven. Nu voerden OJC de druk op, met het risico op een tweede tegengoal. Roel, Tijn en Mats konden enkele counters ternauwernood voorkomen. In de slotminuut speelde Mart de bal naar Gijs. Zijn doelpoging werd door de keeper gekeerd, maar de bal kwam precies terug bij Gijs. Op zijn tweede poging had de keeper geen verweer (1-1). Luid protest van Acht vanwege vermeend buitenspel, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Direct na de aftrap klonk het eindsignaal.

Deze mooie competitiewedstrijd eindigt in een gelijkspel. De eerste helft op punten voor OJC JO15-4, de tweede helft voor Acht JO15-1. Op basis van inzet heeft OJC JO15-4 een punt verdiend tegen de koploper. Volgende week is er geen voetbal vanwege carnaval, maar daarna wordt de thuiswedstrijd tegen Hoogeloon gespeeld.