01-01-1970
2-1

JO17-4 zet veldoverwicht pas laat om in winst

JO17-4 - SCI JO17-2 2-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen SCI op het programma. De uitwedstrijd was de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen en werd nog met 4-1 verloren. Konden onze jongens vandaag hun ongeslagen status in thuiswedstrijden volhouden? Het is in het volgende verslag te lezen..

De wedstrijd begon precies om kwart voor 3 op deze zonnige Zaterdagmiddag op veld 2. Onze jongens wisten wat er op het spel stond en waren vastbesloten om met 3 punten het veld te verlaten. De aanvallen werden goed opgebouwd maar in de afwerking zat nog geen overtuiging. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander en het wachten was op de 1-0. En zo als al vaker dit seizoen viel het doelpunt aan de andere kant. De spits van SCI liep makkelijk weg van onze verdediging en kwam 1 tegen 1 met Jerome. In eerste instantie wist Jerome de bal nog te keren maar in de rebound werd het toch 0-1. Dit viel een beetje koud op het dak van onze jongens. De posities werden nog goed gehouden maar de passing was onnauwkeurig en te gehaast. SCI was fel op de bal maar kon geen vuist maken deze wedstrijd. OJC was sterker, alleen iets te slordig. Maar de aansluitingstreffer hing toch in de lucht. We moesten daarop wel wachten tot de 37e minuut. Rick onderschepte een bal van de tegenstander en gaf de bal op Dave. Dave zag Robin op rechts vrij en gaf de bal op maat waarna Robin niet twijfelde en de bal tegen de touwen joeg voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Het had nog mooier kunnen worden op slag van rust toen Robin de bal op maat aan Dave gaf en Dave zijn volley tegen de keeper kwam. Hierna floot de scheidsrechter, die overigens goed stond te fluiten, voor de rust.

De 2e helft was bijna hetzelfde als de 1e helft, OJC speelde op de helft van de tegenstander alleen was de passing weer beter. In de beginfase kwamen onze mannen bijna op voorsprong omdat Dave goed doorging en een schot waagde met zijn rechterbeen. De bal kwam bij Max Leenstra die het leer tegen de paal schoot en de keeper wist zijn rebound van de lijn te tikken. Een spannend momentje maar het bleef nog bij 1-1. Het volgende kansje kwam in de 12e minuut. Een vrije trap van Dave tegen de keeper kwam op het hoofd van Robin en weer in de handen van de keeper. Het was OJC dat aanspraak maakte op een doelpunt maar dat bleef maar uit ondanks de kleine kansjes en het feit dat ze constant op de helft van SCI speelde. Het spel werd volledig door onze jongens bepaald en er moest nog een doelpunt vallen. Dit doelpunt viel een minuut of 5 voor tijd. Mike kwam over links opzetten en ging op kracht door. Op de rand van het 16 metergebied ontweek hij nog een felle tackle, bleef koel en plaatste de bal onder de duikende keeper door voor de bevrijdende 2-1. Zeer terecht en nu was het taak de voorsprong te behouden. SCI zette een beetje aan en met een prachtige redding hield Jerome een goed ingeschoten bal tegen en redde hiermee verliespunten voor JO17-4.

Een spannende wedstrijd was het vandaag. Niet altijd even mooi en secuur maar de winst is toch binnen. En terecht, want als je van de 80 minuten voetballen er 75 op de helft van de tegenstander speelt, dan verdien je te winnen. Na de wedstrijd werden de sponsoren nog een keer extra bedankt met een foto, flesje wijn en een doos chocolade. Volgende week is het Carnaval dus dan is er geen wedstrijd. Veel plezier iedereen en tot de volgende keer!