JO10-1 speelt Maliskamp helemaal zoek in tweede helft

01-01-1970
01:00

Vandaag, zaterdag 18 februari, mochten de jongens van OJC weer eens omkleden in kleedlokaal K3, maar zoals altijd waren ook deze keer de zingende meisjes afwezig. Daarnaast was het erg mistig, maar de jongens lieten zich door deze tegenvallers niet van de wijs brengen en begonnen aan een prima warming-up.

De start van de wedstrijd was deze keer om 9.45 uur, een uurtje later dan gebruikelijk en dat was te merken. De sfeer zat er al goed in bij OJC, bijna alle velden waren bezet en er was al veel publiek op de been. Jasper was deze week aan de beurt om de felbegeerde aanvoerdersband te dragen en onze jongens speelden in oranje hesjes om zich te kunnen onderscheiden van de Maliskamp spelers. Het zag er uit als een training van het Nederlands elftal waarbij de basisspelers in de training een oranje hesje aan mogen, maar net zoals de meisjes van K3, was ook bondscoach Danny Blind nergens te bekennen.

Onze jongens begonnen wat tam aan de wedstrijd, maar al snel speelde het spel zich toch voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Na een mooie aanval schoot Justin net naast. Kort daarna leverden Daan en Jasper een fraai een-tweetje af maar het daaropvolgende schot belandde in het zijnet. Maliskamp kreeg ook enkele kansen, maar kwam goed weg toen een keihard schot van Mats op de lat uiteenspatte. Tegen de verhouding in, kwam Maliskamp op voorsprong: 0-1. Maar de vreugde was van korte duur, want door alert optreden van Daan, werd de bal handig afgepakt van de Maliskamp keeper en door Daan zelf netjes binnengetikt: 1-1.

Met deze stand gingen we rusten en konden de jongens de door Koen verzorgde Ranja gaan nuttigen. Uw verslaggever ging er vanuit dat het een spannende tweede helft zou worden, maar onze jongens dachten daar heel anders over. Ze waren na rust werkelijk ontketend, wellicht dat hier een verband is met de Ranja?

Hoe dan ook, kort na rust kopte Fabian een fraaie corner van Justin binnen: 2-1. Meteen daarna schoot Justin zelf de 3-1 binnen. Na nog een prachtige aanval rondde Ruben mooi af met een hard laag schot in de verre hoek: 4-1. Vervolgens zorgde Fabian met drie fraaie goals op rij voor de 5-1, 6-1 en 7-1. Mats deed ook nog een duit in het zakje en knalde de 8-1 in de kruising. Tot slot zagen we nog een mooie volley van Jasper die op de lat eindigde, maar kort daarna bepaalde diezelfde Jasper met een hard schot in de hoek de eindstand op maar liefst 9-1!

Al met al een prachtige overwinning jongens, en zelfs uitgebreide complimenten van de trainer van Maliskamp, dat wil wat zeggen! Op naar de volgende wedstrijd, maar eerst even tijd voor andere zaken zoals Carnaval: Alaaf!