01-01-1970
01:00

Het was voor onze OJC-dames, gewend aan kunstgras, lastig combineren op het stoppelveld van Baardwijk.
De gastvrouwen uit Waalwijk waren het veld beter gewend en legden beter samenspel op de mat.
Ook deze week was het weer puzzelen geweest voor de coaches. Nieuwkomer Femke stond links op het middenveld. Emely was weer terug, maar Myrna ontbrak op het middenveld. Voorin was spits Chiara geblesseerd afwezig, maar omdat Lydia weer terug was achterin, kon Kelly in de eerste helft regelmatig inschuiven en zo voor aanvallende acties zorgen.
OJC begon goed: na een korte corner en een lange hoge voorzet kon Lydia de bal bij de tweede paal al na 5 minuten binnenknikken.
Ook daarna kreeg OJC kansen: Nienke kwam vanuit de counter voor de keeper, maar schoot te gehaast, Emely kon een mooie rush net niet afmaken en een cornervariant met twee overstapjes zette Kelly vrij op de rand van de zestien. Ze trapte strak en laag, maar net naast.

De tweede helft was pas 5 minuten oud of Lydia scoorde alweer. Nu uit een scrimmage na een corner. OJC leek op rozen te zitten, maar verloor de concentratie. Marloes schoof een bal in de voeten van een tegenstander –gelukkig zonder gevolgen- en even later stond het halve team nog bij de blessurebehandeling van Lisa toen Baardwijk het spel snel hervatte en scoorde. Bijna werd het zelfs 2-2, maar Marloes kon met een uitschuifbeen haar eerdere fout goedmaken. Het laatste kwartier was het weer billenknijpen, maar het liep goed af. Baardwijk – OJC eindigde in 1-2.