Ruime overwinning voor matig spelend OJC JO15-2

01-01-1970
01:00

Na een lange, gedwongen winterstop kon OJC JO15-2 eindelijk weer aantreden voor een competitiewedstrijd. Van tegenstander Den Dungen JO15-1 wist OJC in de uitwedstrijd vrij gemakkelijk te winnen, al bleven de doelpunten toen lang uit. En dan schuilt er altijd gevaar in dat ene moment van slordigheid. De opdracht was dus duidelijk: niets weggeven aan de ene kant en zo snel mogelijk de kansen benutten aan de andere.

OJC begon zeer sterk. Na 7 minuten rondde Nigel een goede pas van Claudyo succesvol af: 1-0. Dat zag er goed uit, nog even doordrukken was het devies, maar na deze snelle openingstreffer van verviel OJC toch weer in slordig spel. De ploeg die zo vaak heeft laten zien dat er wel degelijk voetbal in zit, zocht keer op keer zijn heil in kansloze ballen naar voren, waar niet of nauwelijks werd bewogen zonder bal. En al dat gepruts zorgde er voor dat Den Dungen zich in de wedstrijd kon vastbijten. Heel gevaarlijk werd het vooralsnog niet, maar de dreiging was er steeds. Gelukkig kreeg OJC in de 29e minuut wat meer lucht doordat nog voor de rust de 2-0 kon worden aangetekend. Een keurige aanval ging hieraan vooraf en opnieuw was Claudyo er bij betrokken. Die legde de bal na een goede pass van Juan netjes terug op de inkomende Vincent en die maakte geen fout: 2-0.

Na de rust leek OJC na 43 minuten op rozen te zitten, want na een hoekschop van Claudyo verdween de bal via een tegenstander in het doel: 3-0. OJC zakte daarna onbegrijpelijk ver terug en gaf de bezoekers de gelegenheid om het spel naar zich toe te trekken. Helemaal niets lukte er meer en dat werd er niet beter op toen de bezoekers in de 54e minuut konden tegen scoren. De 3-1 was een cadeautje na slecht uitverdedigen. En zo kreeg Den Dungen nog meer kansen op een presenteerblaadje aangeboden van het machteloos ploeterende OJC. Daar werd geen gebruik van gemaakt, en dat was maar goed ook, want het was maar de vraag of de thuisploeg tegen een tweede tegentreffer bestand zou zijn geweest.

Met diverse omzettingen werd geprobeerd toch nog lijn in het spel te krijgen. Gelukkig leverde dat nog wel wat op, want na 65 minuten was de wedstrijd definitief gespeeld. Na goed voorbereidend werk van Justin de Heus en Vincent Beerlage scoorde Juan van de Winkel Boudens de verlossende 4-1. In de laatste minuten was de druk helemaal van de ketel, want Den Dungen was niet meer bij machte om zich op te laden voor de laatste minuten.

Uiteindelijk behaalde OJC een verdiende zege zonder tot goed spel te komen.