Vreemde beslissingen en zwak spel kost JO17-4 punten

01-01-1970
2-0

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen BLC JO17-2 op het programma. Met 6 punten minder stonden zij voor de wedstrijd op de 6e plaats en bij winst zouden onze jongens nog zeker meedoen voor de 4e plaats. Helaas werd de wedstrijd niet op het mooie kunstgrasveld gespeeld maar op een gewoon veld waar blijkbaar veel op getraind werd. In het doelgebied en rond de 16 meter groeide niet veel gras meer maar laat dit geen excuus zijn want ook de tegenstander had hier last van. Wel waaide er een behoorlijke wind over de lengterichting van het veld, maar ook dat kon het verschil niet maken vandaag. Maar wat dan wel?

De 1e helft begon iets later dan gepland en we startte met tegenwind. Dit wetende zou je denken dat dan lekker de bal in het voetje gespeeld zou worden om de opening te zoeken. Maar nee, hier kwam weinig van terecht. Er werden hoge ballen gespeeld die lang in de lucht bleven hangen en dus niet aankwamen. BLC speelde feller en vocht voor balbezit terwijl onze jongens zeer tam waren in de duels. De wedstrijd vorderde en na 20 minuten was er nog niets gebeurd. Geen kansen, geen pogingen kortom het was een saaie wedstrijd voor de toeschouwer. Blijkbaar vond de scheidsrechter dit ook en werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot man van de 1e helft. Nadat spelers van BLC de leidsman erop attent maakte dat een speler van OJC hands zou hebben gemaakt in het strafschopgebied, besloot hij daar gehoor aan te geven en de bal op de stip te leggen. Hierdoor werd het 1-0 voor BLC en moesten onze jongens uit een ander vaatje gaan tappen. Dit gebeurde echter niet en het spel was niet om aan te zien. De achterhoede ramde de bal maar naar voren, het middenveld was steeds te laat en de voorhoede werd niet bereikt en verloor steeds makkelijk de bal. De wedstrijd liep naar de rust toen een speler van BLC overduidelijk en onder de ogen van de scheidsrechter hands maakte in zijn eigen doelgebied. Het spel ging even door en Kay scoorde een doelpunt waarna de scheidsrechter floot. Er was onduidelijkheid want was dit nou toch een penalty na een doelpunt of wat. Tot ieders verbazing gaf de beste man een vrije trap tegen onze jongens wat hem een lading commentaar opleverde. Maar het bleef 1-0. Niet lang daarna was het rust en gingen we met een achterstand de kleedkamer in.

Na het sussen van de gemoederen in de kleedkamer, en met de mededeling dat ze vooral rustig moesten blijven en gewoon blijven voetballen, begon de 2e helft. De start was wat feller en in de 3e minuut legde Robin de bal klaar voor Max Korthout, die zijn schot op de lat uiteen zag spatten. Even was er nog hoop dat het nog wel goed zou komen maar dit duurde niet lang. Onze jongens vielen weer in hetzelfde spel als voor rust en het was gewoon slecht. Natuurlijk brengt zo’n beslissing van de scheidsrechter een hoop onrust en kwade gezichten maar zijn beslissing blijft staan en moet geaccepteerd worden, hoe moeilijk ook. Juist dan moet je laten zien dat je sterker bent door te voetballen maar dat werd vergeten. Het spel was zwak en tegen het einde werd het nog 2-0 voor BLC, een team dat ook niks bijzonders te brengen had en net zo speelde als onze jongens. Het enige verschil was dat hun nog wel een beetje de drive hadden om te winnen terwijl onze jongens er weinig zin in leken te hebben.

Een nederlaag dus vandaag . Ik wil wel even mededelen dat, ondanks de vreemde beslissingen van de scheidsrechter, dit niet de reden was van de nederlaag. Alhoewel niet iedereen dit met me eens is. Natuurlijk zorgen de beslissingen voor spanning in het team en op het veld maar de inzet en de wil om te winnen was vandaag niet aanwezig bij onze mannen. Helaas, geen goed uitgangspunt voor volgende week. Er zal dan zeker uit een ander vaatje getapt moeten worden om iets te bereiken tegen concurrent Emplina. Die wedstrijd begint volgende week om 14.45 uur en spelen we thuis. Iedereen dus graag om 13.45 uur aanwezig. Tot volgende week met hopelijk een fanatieker en beter JO17-4.