JO15-4 pakt opnieuw punt tegen koploper

01-01-1970
0-0

Na een enkele dagen met heerlijk voorjaarsweer, lijkt het vandaag wel herfst. Het heeft geregend en nu waait het erg hard. Gelukkig mogen we op veld 2 spelen, waar de tribune en reclameborden van het hoofdveld voor enige beschutting zorgt. De wind staat hier ook schuin over het veld, maar maakt het voetballen wel onvoorspelbaar. Tegenstander vandaag is Were Di JO15-1, koploper in onze competitie sinds we Acht JO15-1 op een gelijkspel hielden. De uitwedstrijd ging nipt in de slotminuut verloren, dus traden we deze tegenstander met vertrouwen tegemoet. Zonder de zieke Roel en geblesseerden Nander en Pim staan we aan de aftrap.

In de 2e minuut stuurde Matthijs de bal op links diep richting Julius. In twee instanties lukt het echter niet om Manu aan te spelen. Daarna kwam Were Di sterk opzetten en de eerste 10 minuten speelde met name op onze helft af. De wind maakte iedere corner tot een onvoorspelbare spelsituatie. Zo ook in minuut 5 toen Were Di een kansje kreeg na het nemen van een corner. Na 10 minuten spelen kantelde de wedstrijd. OJC ROSMALEN JO15-4 nam het initiatief en het spel verplaatste zich naar de helft van de tegenstander. In de 13e minuut kwam Mats sterk mee op, en via-via belandde de bal bij Matthijs. Zijn doelpoging ging net over het doel heen. In de volgende aanval vond Stijn met een steekpass Manu, maar zijn poging ging net naast het doel. Ook wij kregen een halve kans uit een corner, maar helaas stond Salah met de rug naar het doel waardoor hij niet kon schieten. Na opnieuw een steekpass, nu van Tijn, schoot Manu nogmaals over het doel. In de 25e minuut werd Stijn neergelegd op ruim 20 meter van het doel. Bij het ontbreken van Roel nam Koen plaats achter de bal. Zijn poging was uitstekend, hard en over de muur heen, maar net niet buiten het bereik van de Were Di keeper. Vele kleine halve kansen voor OJC ROSMALEN tot nu toe. Bij de volgende aanval kwam Koen op wilskracht langs zijn tegenstander en haalde uit. Buiten het bereik van de keeper ging de bal op de paal. Een Rosmalens doelpunt was in deze fase van de wedstrijd verdiend geweest. Na een misser in onze defensie kon Were Di in de tegenaanval alleen op ons doel af. Tom verkleinde tijdig zijn doel, en de doelpoging ging naast. Na bijna een half uur spelen vond Salah Stijn die direct uithaalde. Ook deze poging ging net over het doel heen. De laatste vijf minuten was het Were Di dat het tempo bepaalde. Zij zochten naar een voorsprong bij rust. De beste kans kregen zij in de 35e minuut van de wedstrijd toen de bal net over het doel werd gekopt. Uit drie corners in de blessuretijd van de eerste helft werd ook niet gescoord, waardoor we met een 0-0 stand gingen rusten.

De tweede helft hadden we het duidelijk lastiger met de wind. Enkele achterballen werden niet goed genomen waardoor Were Di weer snel in balbezit kwam. Echt grote kans kreeg men niet. In de 45e minuut was het bijna een eigen doelpunt van Koen, die bij een corner de bal verkeerd op zijn voet kreeg. Meer en meer werd voor iedere meter geknokt. Ondanks dat de tegenstander regelmatig naast voeten ook de handen gebruikte, bleven we redelijk eenvoudig overeind. Were Di claimde nog een penalty, maar de valpartij was te opzichtig. Mart schoof, wanneer mogelijk, door naar het middenveld waardoor een extra mannetje werd gecreëerd. Van hieruit werd snel de aanval gezocht. In de 55e minuut een mooie aanval over rechts waarbij Gijs, Manu en Salah waren betrokken met eindstation Koen. Zijn doelpoging kon door de keeper gestopt worden. De kans op een Tilburgs doelpunt kwam vlak daarna. Onze verdediging werd uitgespeeld en geheel vrijstaand kon de spits iedere hoek uitkiezen. Hij schoot de bal echter nipt naast de paal. Gijs kreeg nog twee kansen. Eerst op aangeven van Sem en bij de tweede poging op aangeven van Tom vM. Beide pogingen werden niet tot doelpunt gepromoveerd. De laatste kans was voor Were Di, maar Tom was tijdig uit zijn doel om de bal te pakken voor de inkomende aanvaller. Hiermee werd de eindstand op 0-0 bepaald.

We hebben wederom hard geknokt voor een punt, maar door de wind was het vandaag echt onvoorspelbaar. Over de hele wedstrijd gezien een verdiend gelijkspel.
Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Riel JO15-1, dan op het late tijdstip 14.30 uur.