Spectaculaire comeback helpt MO9-1 aan een punt

01-01-1970
01:00

Afgelopen zaterdag 18 maart mochten de meiden van MO9-1 voor de zesde!! keer dit seizoen het op gaan nemen tegen SCI uit Sint-Michielsgestel. We moeten er wel bij vermelden, dat SCI over twee MO9-teams beschikt. Om 09.45 uur werd op het sportpark “De Groote Wielen” tegen het eerste team van SCI afgetrapt en de wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Edwin.

De stormachtige wind, de dreigende regenwolken en een hele sterke tegenstander gaven de wedstrijd van OJC MO9-1 tegen SCI een allesbehalve fijn gevoel. Toch werd de wedstrijd een overdonderde ervaring! Zonder de zieke Lois moesten de overgebleven meiden het gaan opnemen tegen de kampioen van de najaarsreeks. Zeker geen gemakkelijke opgave. OJC had het in de beginfase erg lastig tegen SCI. De tegenstander zette al meteen heel veel druk op de verdedigers van OJC. De meiden vonden het erg lastig om onder die druk uit te komen en de harde tegenwind hielp daar natuurlijk ook niet mee. Door de afwezigheid van Lois mocht Chanice de eerste helft gaan keepen. De complimenten voor haar, want ze had een aantal knappe reddingen verricht.
Heel sporadisch kwam OJC eruit, maar echte kansen leverden dit niet op. De meiden vochten als leeuwinnen en legden heel veel energie in hun spel, maar moesten in de eerste helft toch afleggen tegen SCI. De verdediging met Esmée, Daisy en Nova hielden lang het doel schoon, zelfs met kunst en vliegwerk, maar uiteindelijk was het SCI dat 3 keer scoorde voor rust.

De opdracht voor de meiden was duidelijk voor de tweede helft. We hadden afgesproken, dat we minimaal een doelpunt zouden gaan scoren en proberen de inzet van de eerste helft vast te houden. De leiders gaven uiteindelijk nog een paar kleine tips voor de meiden mee en de tweede helft kon weer beginnen. Het sterke SCI had in de beginfase van de tweede helft minder problemen om tegen de wind in te voetballen, maar echt gevaarlijk werden ze ook niet voor de goal. Eline was de tweede helft gaan keepen en dat deed ze erg goed. Met een aantal goede reddingen hield ze OJC in de race en met haar verre uittrappen, konden we direct een aanval opzetten. OJC werd langzaam sterker en we kregen steeds meer mogelijkheden om te scoren. Voorin waren Bieke en Cato een plaag voor de verdediging en het was Cato, die de eerste opdracht van het team afronden. Zij scoorde het eerste doelpunt van OJC in deze wedstrijd. De wedstrijd kwam steeds meer in evenwicht en het publiek genoot van de strijd, die er op het veld geleverd werd. Op het middenveld kregen Bente en Luna steeds meer grip op de tegenstander. OJC werd steeds sterker en het was wederom Cato, die de aansluitingstreffer scoorde. Je moest er bij zijn geweest om het te geloven, maar hier was een stunt in de maak. De inzet van de meiden was ongelofelijk en ze streden voor elke meter op het veld. Na goed doorgaan van Cato kon zij de gelijkmaker maken. Dit was al een fantastisch resultaat.

OJC bleef gevaarlijk, maar ook SCI kreeg een aantal mogelijkheden, maar de verdediging van OJC gaf geen krimp. Met nog een paar minuten op de klok leek OJC de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een prima uitgevoerde aanval was het weer Cato, die de 4-3 op het scorebord bracht. Het was spannend. De toeschouwers moedigden hun helden nog een keer aan en beide teams kregen nog kansen om te scoren, maar de bal wilde er gewoon niet in. Met nog een minuut op de klok profiteerde SCI van een misverstand in de verdediging en kon hierdoor de gelijkmaker scoren. Niet veel later blies de scheidsrechter voor het eindsignaal. De meiden hebben een fantastische wedstrijd gespeeld. Teruggeknokt uit een uitzichtloze situatie. Complimenten voor het gehele team.

Volgende week weer een (thuis)wedstrijd tegen SCI. Met dezelfde passie en inzet is er weer een positief resultaat mogelijk.