OJC Rosmalen JO15-5 houdt stand in topper

01-01-1970
01:00

De topwedstrijd tegen Wilhelmina is geëindigd zoals hij was begonnen. Na 70 spannende minuten stond de 0-0 nog steeds op het scorebord. Ondanks dat beide ploegen niet tot score kwamen, had de wedstrijd alles wat je van een dergelijke pot mag verwachten. Het overigens zeer sportieve duel stond bol van spanning, met 2 hard werkende ploegen die met goed voetbal zorgde voor kansen over en weer. Met het resultaat zal OJC het meest tevreden zijn. De 2 punten voorsprong blijven staan en alles is nog in eigen hand. Voetballend deed Wilhelmina niet onder voor OJC. Zeker in het begin van de tweede helft zette ze aardig druk op de OJC defensie. De meeste 100% kansen waren echter voor OJC. Tot 4 keer toe werd er 1-op-1 op de keeper afgelopen, helaas zonder resultaat. Aan het einde waren we het er over eens dat een gelijkspel recht deed aan de wedstrijd. De treffer had aan beide kanten kunnen vallen.

Al vanaf maandag waren de spelers van JO15-5 bezig met de wedstrijd die zou komen. Je proefde de gezonde spanning in aanloop naar de topper tegen Wilhelmina in de competitie. Er werd getraind op het scherpst van de snede. Bij een overwinning zou de voorsprong groeien naar 5 punten. Dat zou een hele grote stap zijn in de richting van het kampioenschap. Echter Wilhelmina leek de ploeg in vorm. De geel-zwarten waren de laatste weken goed op schot en wisten een achterstand van 10 doelpunten in doelsaldo ten opzichte van OJC in mum van tijd om te keren in een voorsprong van 2 doelpunten.

Beide ploegen gingen furieus van start, Wilhelmina was direct gevaarlijk na een zeldzaam slippertje van Joppe. In de tegenstoot zorgde Niek direct voor gevaar. Daarna ontstond een boeiend gevecht, waarin met name beide keepers uitblonken. Aan de zijde van OJC keepte Jan Karel zeer attent in één van zijn beste wedstrijden van het seizoen. Aan de andere kant hield de van OJC overgekomen Bryan Witlox, zijn team ook diverse malen op de been met knappe reflexen. Dreiging was er over en weer maar de grote kansen waren toch voor OJC. In de laatste minuut van de eerste helft werd de snelle Thijme aan de rand van de 16-meter gevloerd. De goed genomen vrije trap van Dylan werd gestopt, helaas miste de actieve Ravi de rebound om de op dat moment verdiende 0-1 op de borden te zetten.

In de tweede helft had Wilhelmina met de wind in de rug, het beste van het spel en waren ze zonder meer dreigend te noemen. Helaas voor hen vielen een paar corners net verkeerd, en één keer moest Jan Karel ingrijpen in een 1-op-1 duel. Na 20 minuten kwam het spel weer in evenwicht en had OJC de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De anders zo trefzekere Dylan liet echter 2 grote kansen liggen en ook Thijme miste oog in oog met de keeper. Wat beide ploegen ook probeerde, de treffer zou niet meer vallen. Compliment aan beide ploegen, die lieten zien waarom ze beide strijden voor het kampioenschap. Het zal tot de laatste wedstrijd duren voordat de beslissing is gevallen.

Ten slotte nog een compliment aan misschien wel de beste man op het veld. Mede door uitstekend fluiten van de heer Wolvekamp bleef het tot het laatste moment een sportieve pot.