Einde van een tijdperk

01-01-1970
01:00

ELSHOUT - Een droevige dag voor onze derde helft musketiers van het tiende. De D'Artagnan van het stel, derde helft aanvoerder Van de Velden speelde vanochtend zijn laatste wedstrijd voor het tiende. Zijn unieke kwaliteiten zijn ook de technische staf van het zesde niet onopgemerkt gebleven. En nadat er officieel contact met de Don is gezocht was de transfer snel rond. Hiermee is er wellicht financieel wat ruimte om op zoek te gaan naar nieuwe spelers in de winterperiode, maar heerste er vandaag onder de spelers van het tiende een bedrukte stemming.

Deze stemming werd nog eens verergerd toen aangekomen in Elshout de tegenstander zich weer eens liet gaan en aan kwam zetten met hesjes, hoedjes, wedstrijdbesprekingen en clipbordjes. "De 5e klasse reserve is niet meer wat het geweest is" aldus de verbouwereerde aanvoerder Vos. In deze 3e bekerronde troffen onze helden zonder ambitie de koploper van de 5e klasse 515. Voetballend bleken de ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar achterin werd er wat zwakjes verdedigd door OJC10. Dat was natuurlijk begrijpelijk gezien het zware nieuws dat de spelersgroep eerder deze week te verwerken kreeg toen bekend werd dat zij op zoek moesten naar een nieuwe derde helft aanvoerder. Bij rust was de schade 4-0.

In de rust werden er wat tactische aanpassingen doorgevoerd op basis van diverse studies die linksback Visser de afgelopen weken heeft gedaan. Gezien de chemische samenstelling van het veld leek het hem verstandig om hoog druk te gaan zetten. Dit resulteerde in een tweede helft waarin Elshout niet meer van zijn eigen helft wist af te komen en waarin onze onderbetaalde helden kans na kans aan één regen. De teller bleef echter steken op 2 doelpunten, waarmee uitschakeling een feit was.

Rechtsback Van der Heijden gaf een duidelijke verklaring voor het verlies: "op iedere andere dag hadden we Elshout waarschijnlijk makkelijk kunnen hebben, maar vandaag speelden de emoties mee en dag maak je fouten als verdediger. Dat is logisch."