OJC barst in slotminuut tegen De Dijk

01-01-1970
1-2

Lange tijd leek OJC ROSMALEN wederom voor een stunt te zorgen tegen aanstaand kampioen ASV De Dijk, maar in de 99e minuut schoot Chakib Tayeb die droom fraai aan barsten.

Koploper ASV De Dijk was vanaf de allereerste seconde duidelijk gebrand op eerherstel tegen OJC ROSMALEN na 1-4 thuisnederlaag van eerder dit seizoen. De bezoekers hadden in de eerste helft meer balbezit en een optisch overwicht, maar echt gevaarlijk werd het slechts één keer. Een op het oog niet te missen kans verdween voor OJC aan de goede kant van de paal naast het doel. Het gevaar van de thuisploeg bleef beperkt tot wat speldenprikjes bij standaard situaties.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. ASV De Dijk verhoogde het tempo, maar dat bracht ook meer slordigheid met zich mee. Afgedwongen door een thuisploeg die goed en gedisciplineerd uit de taak bleef spelen. Elvin Hardeveld gaf zijn ploeg in de 64e minuut loon naar werken. De goaltjesdief stond op de goede plek om zijn ploeg op 1-0 te schieten. Een kwartier voor tijd bracht Nabil el Gourari de bezoekers vanuit een vrije trap op gelijke hoogte. OJC hield daarna nog 24 minuten stand, maar kreeg in de 99e minuut het deksel op de neus. Tayeb krulde een bal op fraaie wijze in de verre hoek en zorgde voor de luidbejubelde Schellingwouder zege.

Aan OJC de uitdaging om volgende week hetzelfde op te kunnen brengen in de uitwedstrijd tegen Juliana '31. Een ploeg die een uitstekende tweede seizoenshelft speelt en na de winterstop Quick '20, Westlandia en aanstaand kampioen ASV De Dijk te kijk zette op eigen veld. OJC is gewaarschuwd voor een ander Juliana '31 dan in Rosmalen.