OJC JO15-2 veel te sterk voor Boxtel JO15-1

01-01-1970
01:00

In de uitwedstrijd tegen Boxtel JO15-1 wist OJC JO15-2 eerder dit seizoen probleemloos met 6-1 te winnen. Man of the match was toen Juan, die maar liefst vijf doelpunten voor zijn rekening nam. Intussen is Boxtel op de laatste plaats terecht gekomen en dreigde OJC met de nodige onderschatting de wedstrijd in te gaan. Het zou niet de eerste keer dat een ploeg met een dergelijke instelling de boot alsnog in gaat. En Juan speelde niet mee.

Maar binnen een kwartier was de klus eigenlijk al geklaard. In de 1e minuut kwam Vincent in balbezit en werd Nigel de diepte in gestuurd. Die speelde zich knap vrij, gaf een goede pass op Justin en die scoorde 1-0. De toon was gezet. OJC bleef de aanval zoeken en in de 8e minuut was het opnieuw raak. Doelman Tim Schouten stuurde met een verre uittrap Nigel de diepte in. Die passeerde een tegenstander alsof die er niet stond en liet vervolgens de keeper volkomen kansloos: 2-0.
OJC bleef drukken en Boxtel was hiertegen niet opgewassen. In de 14e minuut veroverde Nigel de bal op een tegenstander en schoot van afstand OJC naar 3-0. Niet veel later speelde Lex na een knappe actie de bal naar de goed meegelopen Max en die tekende de 4-0 aan.

Dit ging duidelijk te gemakkelijk, want na dit vierde doelpunt drong OJC niet meer aan. Slordigheden kregen steeds meer vat op het spel en Boxtel kon onder de druk uit komen. De bezoekers werden niet gevaarlijk, maar OJC ook niet meer. Het ontaardde in een rommelige, saaie wedstrijd, waarin de thuisploeg het veel te gemakkelijk had.

Na de rust was het spelbeeld niet veel beter. Slordig, veel te traag spel en statische spelers die maar niet in beweging wilden komen. OJC creëerde zo nauwelijks iets en Boxtel kon zo de schade beperkt houden.

Het venijn zat echter in de staart, want in de slotfase begon de doelpuntenmachine weer volop te draaien. In de 63e minuut speelde Max de bal netjes vrij aan de linkerkant, waarna hij de bal op maat naar Claudyo speelde. Van afstand knalde die vervolgens de 5-0 in de touwen. Claudyo nam in de 66e minuut een hoekschop iets te scherp. De bal zeilde over vriend en vijand heen en dreigde voorbij de tweede paal over de achterlijn te gaan. Ruben stond echter goed opgesteld en kopte de bal voor het doel. Daar stond Justin en die tikte de bal in het doel: 6-0. In de slotminuut speelde Lex twee tegenstanders uit op de achterlijn en speelde de bal netjes in de richting van de penaltystip, waar Claudyo klaar stond voor zijn tweede en OJC’s zevende doelpunt.

Een verdiende overwinning, OJC JO15-2 is nu 5 weken achter elkaar ongeslagen, maar er had absoluut meer gescoord kunnen worden.