OJC JO15-2: kansen, kansen, kansen, kansen!

01-01-1970
01:00

Voor de zesde achtereenvolgende keer wist OJC JO15-2 ongeslagen te blijven. Tegen het stugge Helvoirt JO15-1 werd een verdiende zege behaald. De weersomstandigheden zaten bepaald niet mee. Er stond een stormachtige wind en de veel te lichte bal was totaal ongeschikt om onder dergelijke omstandigheden te voetballen.

Met de sterke wind in de rug zette OJC al vanaf het begin druk op het doel van de tegenstander. De opstelling was wat aangepast in een poging het scorend vermogen wat op te krikken en dat pakte in zoverre goed uit, dat er een fors aantal prachtige kansen werd gecreëerd. Met name aan de linkerkant draaide de ploeg uitstekend en al binnen twee minuten was de eerste 100%-kans al een feit. Vincent schoot deze bal, zoals hij dat, onwennig in de spits, meer deed. Na een handvol niet te missen mogelijkheden was het in de 8e minuut eindelijk raak. De sterk spelende Juan werd aan de linkerkant weg gestuurd door Max. Juan kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal voor het doel, waar Vincent goed voor zijn man kwam en de 0-1 aantekende. Sneu voor het goed spelende OJC dat Helvoirt 6 minuten later gebruik maakte van een onoplettendheid bij het omschakelen en een onnodig verloren duel in de verdediging. De enige kans die de thuisploeg kreeg werd ook meteen verzilverd: 1-1. OJC zocht meteen weer de aanval, maar ondanks dat er weer de nodige mogelijkheden waren, gingen de ploegen de rust in met een gelijke stand.

Na de hervatting kreeg OJC wind tegen. Desondanks ontsnapte Helvoirt al binnen een minuut. Justin veroverde de bal en verschalkte de keeper met een schitterende lob. De bal belandde echter op de lat. OJC ging voor de volle winst, maar door een verloren duel op het middenveld en onoplettendheid aan de rechterkant kon de buitenspeler van Helvoirt er in de 46e minuut vandoor gaan en kwam op snelheid alleen voor het doel van Jay. Die was kansloos: 2-1. Gelukkig voor de bezoekers liet het antwoord niet lang op zich wachten. Aan de linkerkant kapte Juan zich goed vrij, nam de bal mee naar binnen en knalde de stand na 49 minuten naar 2-2.

OJC was sterker, maar moest blijven waken voor de gevaarlijke uitbraken van Helvoirt. Dat waren spannende momenten, want niet alle verdedigers verkeerden in topvorm.

In de 52e minuut scoorde Claudyo met een fantastisch afstandsschot 2-3 en kreeg OJC nog wat meer kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Met name Juan wist, na goed werk van Marijn, het doel niet meer te vinden.

In de laatste minuut ontsnapte OJC, toen de aanvoerder van Helvoirt de bal uit een goed genomen vrije trap tegen de paal schoot. Dat zou voor de bezoekers, die veruit het betere van het spel hadden, toch wel heel sneu zijn geweest. Die spanning was overigens onnodig, kansen waren er volop. Maar die moet je natuurlijk wel afronden.