Overwinning in oefenwedstrijd voor OJC JO15-2

01-01-1970
01:00

Als het gaat over vriendschappelijke wedstrijden heeft OJC JO15-2 het dit seizoen niet getroffen. Bij aanvang van de competitie was er nauwelijks gelegenheid om iets te regelen, en in de winterstop moesten er door de weersomstandigheden maar liefst 5 wedstrijden worden afgelast. Gelukkig kon er in de maand maart eindelijk wel gespeeld worden. Op maandag 20 maart bleek Focus ’07 JO15-1 duidelijk te sterk getuige de 5-1 nederlaag die in Culemborg werd geleden. Een week later speelde OJC onder goede weersomstandigheden op veld 3 een wedstrijd tegen het Japanse Minato Soccer Club JO15-2. Tegelijkertijd speelden ook de JO15-1 elftallen tegen elkaar.

De thuisploeg kwam al in de tweede minuut aan de leiding, toen Jonas Linthorst Homan goed reageerde op weifelend optreden in de defensie van de gasten na een actie van Juan. Die goede start beloofde veel. Aanvankelijk speelde OJC sterk, zette het de bezoekers goed onder druk en werd er niets cadeau gegeven. Er hing de eerste 15 minuten een tweede treffer in de lucht, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel steeds slordiger en werd er steeds meer balverlies geleden omdat de OJC’ers er nauwelijks in slaagden om de bal naar een medespeler te plaatsen. De tegenstander, die enkele snelle, balvaardige spelers in de gelederen had, kreeg steeds meer vat op de wedstrijd. De bal ging veel sneller rond dan bij de Rosmalenaren en ook in de duels werden de OJC’ers veelal afgetroefd.

Gelukkig hield de verdediging goed stand. Echte kansen kregen de bezoekers niet, want de verdediging van OJC greep voortdurend goed in. Jammer dat de verwerking van de bal vervolgens zeer matig was, zodat de bezoekers nogal goedkoop weer in balbezit konden komen. Vervolgens deden die er ook niets mee, waardoor het een nogal rommelige vertoning werd. Ruststand 1-0.

De tweede helft begon veelbelovend voor OJC, want met de ontketende Nigel in de ploeg kwam er eindelijk snelheid en gevaar in de aanvallen. Er volgden enkele kansjes, maar daar werd te weinig mee gedaan. Aan de andere kant wist Minato Soccer Club een stevig veldoverwicht op te bouwen, enerzijds door goed combinatiespel, anderzijds dank zij de medewerking van een belangrijk deel van de thuisploeg: zeker driekwart van de passes kwam terecht bij de tegenstander. Het gemis van Max en Ruben deed zich in deze fase duidelijk gelden. Evenals in de eerste helft, slaagden de gasten er echter niet in om echte kansen te creëren.

In de 49e minuut wist OJC plotseling de stand verder uit te bouwen. In een fase dat er heel weinig lukte, was het Hidde die de bal veroverde en met een geweldige pass Nigel langs de lijn weg stuurde. Nadat hij zijn tegenstander had afgeschud gaf hij een geweldige voorzet met links, die door de goed meegelopen Jonas keihard werd binnengekopt: 2-0. Een schitterende bekroning van een uitstekende aanval. Dat krijg je als spelers in beweging zijn.

Het laatste kwartier was weer voor de snel combinerende bezoekers. OJC kon slechts sporadisch van de eigen helft af komen, verloor veel te veel persoonlijke duels en leverde, zoals in grote delen van de wedstrijd al het geval was, het merendeel van de ballen netjes in bij de tegenstander. Pas in de laatste minuten volgden er enkele kansjes. Het werd in de 65e minuut ook nog 2-1. Een te gemakkelijk weg gegeven hoekschop kwam terecht bij een speler die net buiten het strafschopgebied stond. Met een schitterende volley kogelde hij de bal, onhoudbaar voor Jay, precies onder de lat in het doel.
In de laatste minuut voorkwam Jay, die opnieuw zeer sterk keepte, met een geweldige redding de gelijkmaker.

Leuk zo’n wedstrijd. Het was duidelijk dat OJC het niet gewend was om te spelen tegen een ploeg zoals deze, met technisch behendige, snelle spelers. Het was niet best wat het publiek te zien kreeg, maar het hoge tempo kwam de amusementswaarde zeker wel ten goede.

Ondanks zijn blessure kon Max weer enkele minuten meespelen, maar voor Ruben verliep de wedstrijd zeer ongelukkig. Na tien minuten liep hij een scheur in de hamstring op. Dat betekent dat deze sterkmaker er 6 – 8 weken niet bij is. Hopelijk kan hij nog wat toernooitjes meepikken. We hopen op een voorspoedig herstel.

Opstelling:
Jay; Senna, Ruben (17. Tim), Daan, Hidde; Claudyo (35. Lex), Max (22. Vincent) Mika; Juan, Jonas, Justin (35. Nigel)

In de 59e minuut kwamen Justin, Max en Claudyo weer in het veld voor Jonas, Mika en Juan